MSB: İran'dan atılan füze Gaziantep'te imha edildi
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran’dan ateşlenen bir balistik mühimmatın Türk hava sahasına girdiği belirtildi.
Açıklamada, söz konusu mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
Parçalar Gaziantep’te boş araziye düştü
MSB açıklamasında, balistik mühimmata ait bazı parçaların Gaziantep’te boş arazilere düştüğü bilgisi paylaşıldı.
Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı vurgulandı.
“Türkiye gerekli adımları kararlılıkla atar”
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin iyi komşuluk ilişkilerine ve bölgesel istikrara önem verdiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:
“Türkiye, iyi komşuluk ilişkilerine ve bölgesel istikrara büyük önem vermektedir. Ancak ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm adımların kararlılıkla ve tereddütsüz atılacağını bir kez daha vurguluyoruz.”
“Uyarılarımıza riayet edilmesi herkesin menfaatine”
MSB açıklamasında ayrıca Türkiye’nin yaptığı uyarılara dikkat çekilerek şu ifadeler yer aldı:
“Türkiye'nin bu yöndeki uyarılarına riayet edilmesinin herkesin menfaatine olduğunu hatırlatıyoruz.”
Milli Savunma Bakanlığı açıklaması “Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleriyle sona erdi.
Kaynak:Haber Bülteni