Kartalkaya davasında karar açıklandı: Halit Ergül dahil 11 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangını davasında karar çıktı. Otel sahibi Halit Ergül dahil 11 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ölen 34 çocuk için ayrı ayrı müebbet hükmü verildi.
Kartalkaya davasında karar açıklandı: Halit Ergül dahil 11 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Bolu'da, 21 Ocak'ta Grand Kartal Otel'de çıkan yangında 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 137 kişinin yaralandığı faciaya ilişkin davada karar açıklandı. Aralarında otel sahibi ve belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 11 sanık, ölen 34 çocuk için 34 kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer ölen kişiler için de 44 kez müebbetle cezalandırıldı.

SABAH SAATLERİNDE SON SAVUNMALAR ALINDI

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 20'si tutuklu 32 sanıklı davanın 3'üncü duruşmasının 4. gününde mahkeme heyeti hükmünü açıkladı. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, taraf avukatları ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının katıldığı duruşmada, sabah saatlerinde alınan son savunmaların ardından mahkeme heyeti öğleden sonra kararını bildirdi.

kartalkaya

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti, otel sahibi tutuklu sanık Halit Ergül, Grand Kartal A.Ş. yönetim kurulu üyeleri Emir Aras, Emine Murtezaoğlu Ergül, Elif Aras, Ceyda Hacıbekiroğlu ile otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü tutuklu sanık Kadir Özdemir, Gazelle Otel Müdürü tutuklu sanık Ahmet Demir, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı tutuklu sanık Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili tutuklu sanık Kenan Coşkun ve itfaiye eri tutuklu sanık İrfan Acar'a ceza verdi.

ÖLEN 44 KİŞİ İÇİN AYRI MÜEBBET CEZASI

Emir Aras, Elif Aras, Ceyda Hacıbekiroğlu, Zeki Yılmaz, Kadir Özdemir, Ahmet Demir, Sedat Gülener, Kenan Coşkun, İrfan Acar ölen 34 çocuk için 34 kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer ölen kişiler için de 44 kez müebbetle cezalandırıldı.

kartalkaya

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar:

- Otel sahibi Halit Ergül
- Otel sahibinin eşi Emine Ergül
- Otel sahibinin kızı Elif Aras
- Otel sahibinin kızı Ceyda Hacıbekiroğlu
- Otel sahibinin damadı Emir Aras
- Otel Müdürü Zeki Yılmaz
- Otel Muhasebe Müdürü Kadir Özdemir
- Gazele Otel Müdürü Ahmet Demir
- Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener
- Bolu Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun
- Bolu Belediyesi İtfaiye eri İrfan Acar

kartalkaya

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir