Soba zehirlenmelerine karşı ilginç çözüm

Erzurum’da yaşayan ve yaptığı birbirinden ilginç buluşlar nedeniyle ’Dadaş Mucit’ olarak tanınan emekli elektrik teknisyeni 4 çocuk babası Ebubekir Taşbaşı (52), son icadıyla soba zehirlenmelerine karşı jelli çözüm geliştirdi.JEL İCAT ETTİTelevizyonda sob

Soba zehirlenmelerine karşı ilginç çözüm

Erzurum’da yaşayan ve yaptığı birbirinden ilginç buluşlar nedeniyle ’Dadaş Mucit’ olarak tanınan emekli elektrik teknisyeni 4 çocuk babası Ebubekir Taşbaşı (52), son icadıyla soba zehirlenmelerine karşı jelli çözüm geliştirdi.

JEL İCAT ETTİ

Televizyonda soba zehirlenmeleriyle ilgili haberleri görmesi üzerine harekete geçen ’Dadaş mucit’, zehirlenmelerde etkili olan karbonmonoksit gazına karşı jel icat etti.

Uzun uğraşlar sonucunda sobadan sızan karbonmonoksit gazını jelle engellediğini ifade den ‘Dadaş Mucit’, icadıyla ilgili şunları söyledi:

SÜREKLİ ÇALIŞIYORDUM

“Soba zehirlenmelerine karşı icat ettiğim jele bezir yağı ve farklı iki madde katıyorum. Kattıktan sonra evin içine sızan karbonmonoksit gazını tamamen yukarıya alıyor. Yukarıdaki sıcaklığı da aşağıya basarak korbonmonoksit gazından zehirlenmeleri önlüyor. Kış mevsiminde genel olarak soba zehirlenmelerine sık sık rastlıyoruz ve haberlerde çok sık karşımıza çıkıyor. İşte bu zehirlenmelerin önüne geçebilmek için 2 yıldır sürekli çalışma yapıyordum''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem