Sınıra sevkiyat devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye sınırına doğru ilerleyen IŞİD terör örgütüne yönelik sınırdaki hazırlıklarını sürdürüyor.IŞİD’e yönelik operasyon hazırlıkları kapsamında bölge illere asker ve mühimmat sevkıyatı yapılıyor. Hazırlıklar kapsamında Diyarbakı

Sınıra sevkiyat devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye sınırına doğru ilerleyen IŞİD terör örgütüne yönelik sınırdaki hazırlıklarını sürdürüyor.

IŞİD’e yönelik operasyon hazırlıkları kapsamında bölge illere asker ve mühimmat sevkıyatı yapılıyor. Hazırlıklar kapsamında Diyarbakır ve Batman’da bulunan askeri hava üslerine asker ve savaş uçağı nakledileceği bildirildi. Askeri kaynaklar Türkiye’nin IŞİD terörü için harekete geçtiğini belirtirken, bölgedeki askeri üslerde alarm seviyesi “Turuncu”ya yükseldi.

Sevkiyatların Suriye ile Irak sınırına yapıldığını ve kara birliklerinin bu bölgeye aktarıldığını kaydeden askeri yetkililer, sadece karadan değil, havadan da sevkiyat yapılacağını belirtti. IŞİD ile mücadeledeki en önemli ayrıntının havadan vurmak olacağını belirten yetkililer, bölgede Türkiye’nin Orta Doğu’ya bakan en büyük üssü olan ve Genelkurmay Başkanlığının göz bebeği diye tabir edilen 2. Hava Kuvvet Komutanlığına asker ve savaş uçağı takviyesinin yapılacağını, gerekirse ABD savaş uçaklarına da bu üslerin açılacağını belirtti. Diyarbakır’da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığına başta 1. Hava Kuvvet Komutanlığı olmak üzere Amasya-Merzifon, Konya ve Balıkesir-Bandırma gibi illerden savaş uçağı ve personel sevkiyatı yapılacağı belirtildi.

İHA’LAR DEVREDE

Suriye ve Irak’ta bulunan IŞİD noktalarının belirlenmesi için İHA’lar ile birlikte keşif uçuşu gerçekleştireceğini aktaran yetkililer, bu safhadan sonra havalanacak savaş uçaklarının belirlenen hedefleri vurulacağını aktardı. Yapılacak sevkiyatlar için sınır birlikleri ve hava üslerinde hazırlıkların yapıldığını aktaran yetkililer, uçak ve personel sayısında artma olacağı için ek yataklar ve askeri araçla uçaklar için gerekli yer teminine başlandığını belirtti. Birçok üs ve askeri birliklerde izinlerin kaldırıldığını ifade eden yetkililer, izindeki personele de dönmeleri için çağrı yapıldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler