Sinan Aygün serbest

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün ve Barbaros Altıntaş serbest bırakıldı. Aygün, Kandıra Cezaevi'nden ayrıldı.

Sinan Aygün serbest

Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde tutuklanan ve kısa bir süre sonra serbest bırakılan ATO Başkanı Sinan Aygün, Kandıra 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. Cuma günü avukatının yaptığı itirazın kabul edilmesi üzerine bugün serbest bırakılan Aygün, cezaevi çıkışında eşi Mine Aygün, kızı, damadı ve diğer yakınları tarafından karşılandı.

Sinan Aygün'ün tahliyesi, Ergenekon soruşturmasında önemli bir gelişme olarak kaydedildi. Aygün, 1 Temmuz'da gözaltına alınmış ve güvenlik gerekçesiyle Kandıra 2 No'lu F Tipi Cezaevi'ne yerleştirilmişti. Tahliye kararı, basın ve medya mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılandı. Aygün'ün eşi Mine, kızı Burcu, damadı Bereket Öner ve İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci, tahliye işlemleri sırasında cezaevi önünde hazır bulundular.

Mine Aygün, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, Sinan Aygün'ü karşılamak için İstanbul ve Ankara'dan gelen araç konvoylarının harekete geçtiği haberleri geldi. İşlemler tamamlandıktan sonra saat 21.30 civarında Sinan Aygün, cezaevinden ayrıldı. Aygün, cezaevi kapısında yaptığı açıklamada, "Yaptığım itiraz kabul edildi. Devlette misafir olarak kabul edildim ve girdiğim gömlekle daha temiz, daha sağlıklı çıkıyorum. Şimdi Ankara'ya gideceğim, daha geniş açıklamayı daha sonra yapacağım" dedi.

Aygün, iddianame hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığını, çok sayıda ziyaretçisi olduğunu ve avukatlarıyla görüştüğünü belirtti. Ayrıca, Aygün'ün tahliyesi sırasında, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un serbest bırakılma taleplerinin reddedildiği bilgisi de verildi. Aygün, ailesiyle kısa bir karşılaşmanın ardından Ankara'ya gitmek üzere Kandıra'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler