Şimşek'ten Wikileaks yalanlaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Wikileaks belgeleriyle tarafına itham edilen unsurların tamamen ‘gerçek dışı ve yalan’ olduğunu bildirdi.Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, yurt

Şimşek'ten Wikileaks yalanlaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Wikileaks belgeleriyle tarafına itham edilen unsurların tamamen ‘gerçek dışı ve yalan’ olduğunu bildirdi.

Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışında yabancı yatırımcılarla bu kapsamda herhangi bir görüşmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını ifade ederek,  şunları kaydetti:

 “Raporda yer alan bilgi ve yorumların gerçek dışı ve uydurma olduğu  'Ticaret Bakanı' ifadesinden de anlaşılmaktadır. O dönemde 'Ticaret Bakanı'  değil, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütüyordum. Dolayısıyla çeşitli medya kuruluşlarından asılsız unsurlarla derlenerek bu belgeye giren yorumlar akıl ve mantıkla bağdaşmayan hayal ürünü ifadelerdir.  Şiddetle yalanlıyorum.”

Wikileaks'ın dün gece açıkladığı belgelerin birinde Şimşek'in Londra'da yatırımcılara ellerindeki Doğan Grubu hisselerini satmalarını söylediği belirtiliyor.

15 Eylül tarihli belgede, "Birkaç hafta önce Ticaret Bakanı Şimşek, Londra'da bir grup yatırımcıya yaptığı konuşmada ellerindeki Doğan hisselerini satmalarını çünkü grubun uzun olmayan bir süre içinde ortada olmayacağını söyledi" ifadesi yer aldı.      

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler