Şehitleri HALAY çekerek andılar!

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde Derince Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, 1914 yılındaki Sarıkamış Harekatı'nda donarak can veren 90 bin şehit için düzenlenen anma gecesinde konuşmaların ardından halay çekilip Oyunlar oynanması, ş

Şehitleri HALAY çekerek andılar!

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde Derince Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce, 1914 yılındaki Sarıkamış Harekatı'nda donarak can veren 90 bin şehit için düzenlenen anma gecesinde konuşmaların ardından halay çekilip Oyunlar oynanması, şaşkınlık yarattı.

Derince İlçesi'ndeki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde dün akşam gerçekleştirilen 90 bin şehidi anma gecesine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Sarıkamış'tan davet üzerine Derince'ye gelen Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Derince Sarıkamışlılar Derneği Başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı

Derince Belediyesi'nin de katkıda bulunduğu belirtilen gecede önce Sarıkamış Harekatı anlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker de yaptığı konuşmada, o günkü koşullarda askerlerin yazlık elbiselerle cepheye gittiklerini ve askerlerimizin donarak şehit olduklarını anlattı. Gecede daha sonra şiirler okundu, sinevizyon gösterisi yapıldı.

Ancak bir süre sonra yerel sanatçıların sahneye çıktıktan sonra bir anda anma gecesi eğlenceye dünüştü. Çalan davul zurna eşliğinde halaylar çekilip Oyunlar oynandı. Kadınlı erkekli gruplar da karşılıklı Oyunlar oynadığı eğlence geç saatlere kadar sürerken, birçok kişinin Şehitleri Anma Gecesi'nin amacından saptırıldığını belirterek salondan ayrıldıkları görüldü.

Derince Sarıkamışlılar Derneği Başkanı Şakir Durdağ, Haberlere Konu Olan Gecenin Şehitleri Anma Gecesi Değil Dayanışma Gecesi Olduğunu Söyledi. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar İse Kendisinin de Bir Şehit Torunu Odlunu Belirterek, Gecenin Dayanışma Gecesi Olduğunu İfade Etti.

Derince Sarıkamışlılar Derneği Başkanı Şakir Durdağ, haberlere konu olan gecenin şehitleri anma gecesi değil dayanışma gecesi olduğunu söyledi. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise kendisinin de bir şehit torunu odlunu belirterek, gecenin dayanışma gecesi olduğunu ifade etti.

Derince Sarıkamışlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen gecede 'önce şehitleri andılar sonra halay çektiler' yönünde çıkan haberler üzerine Başkan Alemdar bir açıklama yaptı. Derneğin düzenlediği ve belediyenin de destek verdiği gecenin şehitleri anma gecesi olmadığını belirten Alemdar, gecede Sarıkamış'ı anlatan tanıtım filminin bir bölümünde şehitlerin anlatıldığını söyledi. Kendisinin de bir Kore şehidinin torunu olduğunu belirten Alemdar, geceyi anma gecesine çevirerek haber yapılmasına anlam vermediğini söyledi.

"KURTULUŞ GECESİNİ BU GÜNE KAYDIRDIK"

Düzenledikleri gecenin şehitleri anma gecesi değil, dayanışma gecesi olduğuna dikkat çeken Durdağ, "Biz 29 Eylül tarihinde Sarıkamış'ın kurtuluşunu kutluyoruz. O tarihte referandum ve arkasında bayramların gelmesi üzerine geceyi bugüne kaydırdık. Davetiyemizde de dayanışma gecesi yazıyor. Ve devamında da kutlamalar şarkılar var. Sarıkamış şehitleri unutulmayacak bir olaydır ve her programımızda onları anıyoruz." dedi.

Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde dün akşam gerçekleştirilen Dayanışma Gecesi'ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Sarıkamış'tan davet üzerine Derince'ye gelen Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Derince Sarıkamışlılar Derneği Başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katılmıştı

Derince Belediyesi'nin de katkıda bulunduğu belirtilen gecede önce Sarıkamış Harekatı anlatılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker de gecede yaptığı konuşmada, o günkü koşullarda askerlerin yazlık elbiselerle cepheye gittiklerini ve askerlerin donarak şehit olduklarını anlatmıştı. Gecede daha sonra okunan şiirlerin ardından sinevizyon gösterisi yapılmış, davul zurna eşliğinde halaylar çekilmiş, Oyunlar oynanmıştı. Kadınlı erkekli grupların da karşılıklı Oyunlar oynadığı eğlence geç saatlere kadar sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler