Şehit babası generale şişe fırlattı

Çukurca'da yola döşenen mayının, şehit ettiği 6 askerden biri olan Deniz Demirci'nin babası Halil Demirci, Tuğgenaral Zeki Es'in kafasına su şişesi fırlattı. Mahkeme sırasında yaşanan arbede kısa sürede engellenirken, askeri savcının tutuklu sanık Es'in t

Şehit babası generale şişe fırlattı

Çukurca'da yola döşenen mayının, şehit ettiği 6 askerden biri olan Deniz Demirci'nin babası Halil Demirci, Tuğgenaral Zeki Es'in kafasına su şişesi fırlattı. Mahkeme sırasında yaşanan arbede kısa sürede engellenirken, askeri savcının tutuklu sanık Es'in tahliye talebi mahkeme heyetince oy birliğiyle reddedildi!

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, yola döşenen mayının patlaması sonucu 6 askerin şehit düşmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı.
Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Tuğgeneral Zeki Es, tutuksuz sanıklar Tümgeneral Gürbüz Kaya, Fatih Taylan Çeker, Hakan Alaçam, Nurettin Altay ve Rıza Atilla Erdoğan ile avukatları, olayda şehit düşen askerlerin aileleri ve avukatları katıldı.

Duruşmanın başında, şehit askerlerden Deniz Demirci’nin babası Halil Demirci, sanıklara tepki göstererek, "Ben PKK ile savaşması için göndermiştim çocuğumu" dedi. Elindeki su şişesini, sanıkların üzerine fırlatan Demirci, bunun üzerine duruşma salonundan çıkartıldı.
Duruşmada ilk olarak dava iddianamesi, askeri savcı Tezer Türkay Güven tarafından okundu.

ŞEHİT ANASI MAHKEMEDE BAĞIRDI!
Sanıkların ek süre talebinde bulunması üzerine mahkeme, ara kararında, 5271 sayılı CMK’nın 176. ve 190/2. maddeleri uyarınca duruşmaya ara verilmesine karar verdi.
Mahkeme, duruşmaya ara verilmesi nedeniyle yalnızca tutuklu sanık Zeki Es’in tutukluluk durumuna ilişkin beyanların alınmasını kararlaştırarak, duruşmaya devam etti.
Mayın patlamasında şehit olan Deniz Demirci’nin annesi Raziye Demirci, Es’in tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep ederek, "Tahliye istemiyorum. Benim çocuğum öleli 20 ay oldu" dedi.

ASKERİ SAVCI TUTUKLULUĞUN KALDIRILMASINI İSTEDİ
Askeri savcı Tezer Türkay Güven ise savcılık olarak delilleri topladıklarını belirterek, "Bizim açımızdan tutuklu kalmasını gerektirecek bir durum görmüyoruz. Sanığın tutuklu olarak yargılanması konusundaki takdiri mahkemeye bırakıyoruz" diye konuştu.
Sanık Tuğgeneral Zeki Es de dava konusu olayın üzerinden 20 ay geçtiğini ve delillerin toplandığını ifade ederek, bu zaman zarfında, görev yaptığı yerin de değiştiğini söyledi.
"Savunmasını yaptığında da suçsuz olduğunun ortaya çıkacağını" ileri süren Es, 3 aydır tutuklu bulunduğunu ve bu durumun savunma imkanlarını kısıtladığını ileri sürerek tahliye talebinde bulundu.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDİYOR
Es’in avukatlarından Yurdakan Yıldız ise müvekkilinin halen silahlı kuvvetlerde görevli olduğunu, sabit ikametgahının bulunduğunu ve kaçma şüphesinin olmadığını ifade ederek, tahliye kararı verilmesini talep etti.
Mahkeme Başkanı Yüzbaşıoğlu, sanık Tuğgeneral Es’in, tutukluluk halinin devamına oy çokluğu ile karar verildiğini belirterek, sanık ifadelerinin alınması ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın 1 Şubata ertelendiğini açıkladı.
Duruşmanın ardından salondan ayrılan şehit annesi Raziye Demirci, burada sanıklara tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler