Sanık mahkemede ateş açtı!

İstanbul Kadıköy Adliyesi'nde silahlı yaralama. Duruşma salonuna silah sokan sanık, bir kişiyi vurdu.

Sanık mahkemede ateş açtı!

Bugün saat 11.00 sıralarında Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde meydana gelen olay adliyede şok etkisi yarattı. Mahkemede süren duruşma sırasında izleyiciler arasından biri, jandarmaların arasında bulunan sanığın yanına yaklaştı. Kişi çıkardığı silahını sanığın kafasına dayayarak bir el ateş etti. Kafasından yaralanan sanığın hayati tehlikesi sürüyor.

Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi

Kadıköy Adliyesinde görülen bir cinayet davasının tutuklu sanığını silahla ağır yaralayan şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet davasının tutuklu sanığı Mehmet Emin Soylu'yu duruşma salonuna tabanca ile vuran Hasan Ç'nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Hasan Ç, Mehmet Emin Soylu'nun öldürüldüğü iddia edilen kişinin yakını olduğu öğrenildi.


Kumanda görünümü verilmiş bir aletin içine yerleştirilen düzenek ile ateş etti

Kadıköy Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bu sabah Maltepe Cezaevi'nden duruşmaya getirilen tutuklu sanık Mehmet Emin Soylu'yu vuran Hasan Ç'nin, duruşma salonuna dinleyici gibi girdiği belirtildi. Hasan Ç'nin, davanın görüldüğü sırada kumanda görünümlü silahını çıkararak, jandarmalar arasındaki Soylu'ya 2 el ateş ettiği öğrenildi. Kurşunlardan birinin Soylu'nun sol gözüne isabet ettiği, diğerinin ise salonda kimseye isabet etmediği bildirildi.

Olayın ardından, saldırgan Hasan Ç, gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne gönderilirken silaha da el konuldu. Silahın otopark kumandasına benzer bir düzenek içine hazırlandığı, 6.35 milimetre çapında olduğu ve 2 mermi aldığı öğrenildi.

Öte yandan, polis tarafından el konulan silahın, YARSAV Başkan Yardımcısı olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Nuh Hüseyin Köse ile Cumhuriyet savcıları nezaretinde, adliye binası girişindeki X-Ray cihazından geçirildiği belirtildi. Düzeneğin cihazdan geçirilmesi sırasında cihazın sinyal vermediğinin görüldüğü de kaydedildi.

Basın mensuplarına konuya ilişkin açıklama yapan YARSAV Başkan Yardımcısı Köse, ''Bu olay, yargıç ve Cumhuriyet savcılarının yaşama ve uygun koşullarda çalışma haklarının da risk altında olduğunu göstermektedir'' dedi. ''Maalesef adliyelerimizde gelişmiş arama cihazları yok'' diyen Köse, olayın yaşandığı sırada yan salonda duruşmada olduğunu ifade ederek, mahkeme salonunda büyük bir panik havasının yaşandığını gördüklerini anlattı.

Öte yandan halen Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Mehmet Emin Soylu'nun bir gözünü kaybettiği belirtildi. Soylu'nun sol gözüne isabet eden mermi çekirdeğinin ameliyatla çıkarılmaya çalışıldığı bildirildi.

Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda, silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan tutuklu sanık Mehmet Emin Soylu, ''bir kişiyi öldürmek, bir kişiyi yaralamak ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet'' suçlarından çarptırıldığı 24 yıl 2 aylık hapis cezasının Yargıtayca bozulması üzerine yeniden yargılanıyordu.

Duruşma salonunda Hasan Ç'nin, içeriye soktuğu kumanda şeklindeki 6.35 milimetre çapında tabancayla sol gözünden vurularak ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Soylu, 15 Mart 2007'de Bostancı Sanayi Sitesi'nde Mehmet Şerif Şimşek'i öldürdüğü ve Abdülrezzak Şimşek'i yaraladığı iddiasıyla yakalanarak tutuklanmıştı.

Sanık Mehmet Emin Soylu hakkında, ''kasten adam öldürmek'', ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'' ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçlarından dava açılmıştı. Soylu, 22 Haziran 2009'da sonuçlanan yargılamada, bir kişiyi öldürmek suçundan 15 yıl, bir kişiyi yaralamaktan 7 yıl 6 ay, ve 6136 sayılı kanuna muhalefetten de 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay'ın kararı ''usul''den bozması üzerine yeniden yargılanmasına başlanan Mehmet Emin Soylu hakkında bugünkü duruşmada karar verilmesi bekleniyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler