Ronaldo: Niye Messi anlamadım

FIFA'nın 2010'un en iyi futbolcusu olarak Altın Top ödülünü Lionel Messi'ye vermesi polemik konusu yapılırken, Cristiano Ronaldo 3 adayın yer aldığı listede kaleci İker Casillas'ın da olması gerektiğini savundu.Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel M

Ronaldo: Niye Messi anlamadım

FIFA'nın 2010'un en iyi futbolcusu olarak Altın Top ödülünü Lionel Messi'ye vermesi polemik konusu yapılırken, Cristiano Ronaldo 3 adayın yer aldığı listede kaleci İker Casillas'ın da olması gerektiğini savundu.

Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'nin dünyanın en iyi futbolcularından biri olduğu konusunda görüş birliği olmasına rağmen, Dünya Kupası'ndaki vasat oyununa rağmen FIFA'nın arka arkaya iki kez bu futbolcuyu ödüllendirmesi, futbol kamuoyunca adil karşılanmadı.

FIFA'nın kararını eleştirenler kervanına, Portekiz ve Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo da katıldı. FIFA'nın ödül sistemini anlamadığını kaydeden Ronaldo, ''Casillas da sahadaki futbolculardan biri ve diğerleriyle aynı değere sahip. Benim görüşüme göre İker, Altın Top için 3 adaydan biri olmalıydı. Dünya Kupası'nı kazandı ve çok iyi işler çıkardı'' şeklinde konuştu.

Casillas'ın Dünya Kupası'nda, Paraguay maçında penaltı, Hollanda maçında da Robben'in şutunu kurtararak İspanya'nın kaderini belirlediğini savunan Ronaldo, ''FIFA'nın Altın Top ödülünü vermesindeki anlayışı anlamıyorum. Ama bir kalecinin bu ödülü kazanması beni sevindirir, çünkü herkes kadar onlar da buna layık'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem