Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Kütahya için uyarıda bulunmuş!

Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem öncesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un önceden önemli açıklamalarda bulunduğu görüldü.
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Kütahya için uyarıda bulunmuş!

Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem, bölgede paniğe yol açtı. AFAD’ın verilerine göre, 8,46 kilometre derinlikte kaydedilen sarsıntı İstanbul ve İzmir başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Üşümezsoy: “Simav’da 6.5’lik Deprem Potansiyeli Var”

Depremin ardından gözler deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’a çevrildi. Üşümezsoy’un geçen ay yaptığı bir açıklamada Simav bölgesi için uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Üşümezsoy, “Simav’da 40 kilometrelik bir fay var. Bu fayın 10 kilometresi 2011 yılında kırıldı. Bölgede 6.5 büyüklüğünde deprem potansiyeli mevcut.” ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul ve İzmir’de de Panik Yaşandı

Sarsıntının geniş bir bölgede hissedilmesi, başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok şehirde kısa süreli paniğe neden oldu. Yetkililer, deprem sonrası ilk belirlemelere göre can kaybı ya da büyük çaplı hasar bildirilmediğini aktardı. Ekiplerin sahada tarama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bu gelişmeler, uzmanların uyarılarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem uzmanları, bölge halkının tedbiri elden bırakmaması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir