Polisten "Gömü" operasyonu

Denizli merkezli düzenlenen sahte altın dolandırıcılığı operasyonunda Burdur, Muğla, Kayseri, Aydın, Uşak, Isparta ve Afyonkarahisar'da, aralarında çete elebaşı ve yöneticilerinin de bulunduğu 27 şüpheli gözaltına alındı."Gömü" kod adlı operasyonda Denizl

Polisten "Gömü" operasyonu

Denizli merkezli düzenlenen sahte altın dolandırıcılığı operasyonunda Burdur, Muğla, Kayseri, Aydın, Uşak, Isparta ve Afyonkarahisar'da, aralarında çete elebaşı ve yöneticilerinin de bulunduğu 27 şüpheli gözaltına alındı.

"Gömü" kod adlı operasyonda Denizli'nin Topraklık, 15 Mayıs, Karaman, Karşıyaka, Deliktaş, Aktepe, Bağbaşı, Gökpınar, Sümer ve Güzelköy mahalleleriyle Acıpayam, Beyağaç ve Çardak ilçeleri, Afyonkarahisar'ın Evciler, Dinar ve Hocalar ilçeleriyle İzmir'de 32 adrese eşzamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonda elebaşı olduğu iddia edilen H.K. (50), örgüt yöneticileri C.U. (38), N.A. (39), S.Ü. (43), V.A. (57), M.K. (52) ve İ.D. (26), örgüt üyeleri Ö.G. (33), H.K. (64), D.G. (50), R.A. (25), M.D. (29), R.K. (27), A.P. (33), A.Y. (27), H.H.Ş. (31) ve H.C. (24), asker arkadaşı temin eden üyeler O.A. (27), Ü.Ç. (23), H.Ç. (22), K.Ç. (25), Ö.C. (27) ve M.Ç.(25), telefon hattı temin eden üyeler C.K. (40), A.K. (23), K.A. (32) ve A.B. (41), sahte altın yapımında kullanılan makine ve dolandırıcılıkta kullandıkları altın görünümlü materyallerle birlikte yakalandı. M.C.B. (47), C.Ç. (23) ve F.D.(31) isimli şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor. 

Zanlıların ev ve işyerlerindeki aramalarında ise 1 adet kabartmalı Osmanlı ve Bizans altını basma makinesi ve aparatları, 460 adet sahte Bizans altını, 500 adet sahte Osmanlı altını, 10 adet askerlik hatıra defteri, 4 adet tabanca, 122 adet tabanca fişeği, 1 adet av tüfeği, 7 adet tüfek kartuşu, 24 adet cep telefonu ve 36 adet sim kart ele geçirildi. Malzemelere, mahkeme kararıyla el koyuldu.

Operasyon sayesinde ayrıca Denizli, Burdur, Muğla, Kayseri, Aydın, Uşak ve Isparta'da meydana gelen 14 dolandırıcılık, üç 6136 sayılı kanuna muhalefet ve bir çocuğa cinsel istismar olmak üzere toplam 18 olay aydınlatılarak tahkikat başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler