Polislere taşlı saldırı: 20 gözaltı

Hakkâri'de 20 gün önce gözaltına alınırken silahıyla kendini yaralayan Sedat Karadağ'a destek için Van'da tedavi gördüğü hastane önüne yürüyen bir grup polise taşla saldırdı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği gruptan 20 kişi sığındıkla

Polislere taşlı saldırı: 20 gözaltı

Hakkâri'de 20 gün önce gözaltına alınırken silahıyla kendini yaralayan Sedat Karadağ'a destek için Van'da tedavi gördüğü hastane önüne yürüyen bir grup polise taşla saldırdı.

 

Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği gruptan 20 kişi sığındıkları iş yerlerinde gözaltına alındı.

 

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 11 Aralık 2010 tarihinde jandarma ve polis ekipleri takip ettikleri iki aracı kontrol noktasında durdurarak içindeki 9 kişiyi gözaltına almak istediği sırada araçta bulunanlardan Sedat Karadağ, üzerindeki tabancayla kendini yaralamıştı. Yüksekova Demokratik Yurtsever Gençlik Sözcüsü olan Karadağ'ın asker kurşunuyla vurulduğu iddia edilmişti.

 

Tedavisi sırasında ifadesi alınarak tutuklama kararı verilen Karadağ'a destek için BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani'nin de yer aldığı bir grup, hastaneye yürüdü. Milletvekilleri burada basın açıklaması yaparak, Karadağ'ın haksız bir şekilde tutuklandığını ileri sürdü.

 

20 ADET MOLOTOF KOKTEYLİ

 

Açıklamanın ardından şehre doğru yürüyen grup yolda güvenlik önlemleri alan polis ekiplerini taş yağmuruna tuttu. Polis, taş atan gruba basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan grup, cadde üzerindeki iş yerlerine sığındı. Polis olaylar sırasında 20 adet molotof kokteyli ele geçirdi.

 

Gruptan bazı kişilerin sığındığı bir mobilya mağazasının sahipleri, hemen kepenklerini indirdi. Polisler kepenklere vurarak kapının açılmasını bekledi. Otomatik kepenkler açılmayınca polis zorla kaldırdığı kepengin altından içeri girerek kapıları açtı. İçeride bulunan 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasındaki bir genç kızın, araca götürülürken yolun karşı tarafında yer alan bir yakınından yardım istediği görüldü.

 

Öte yandan, tutuklu olarak tedavisi devam eden Sedat Karadağ'ın, savcılık ifadesinde, askerin kendisine ateş etmediğini söylediği öğrenildi. Balistik incelemesinde Karadağ'ın, kendi silahıyla yaralandığı tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem