Polis terörist sanıp askeri taramış

Dost kurşunuyla ölüm, savcının fezlekesiyle patlak verdi. 10 polise müebbet istendi. Diyarbakır Dicle’de 6 ay önce şehit olan jandarma er Cemal Yalın’ın dost ateşine kurban gittiği ortaya çıktı. Dicle Savcılığı, 10 polis için er Yalın’ı öldürdükleri iddia

Polis terörist sanıp askeri taramış

Dost kurşunuyla ölüm, savcının fezlekesiyle patlak verdi. 10 polise müebbet istendi.

 

Diyarbakır Dicle’de 6 ay önce şehit olan jandarma er Cemal Yalın’ın dost ateşine kurban gittiği ortaya çıktı. Dicle Savcılığı, 10 polis için er Yalın’ı öldürdükleri iddiasıyla fezleke hazırladı.

 

Diyarbakır Dicle’de 5 Ağustos 2010’da Emniyet Amirliği’ne PKK’nın saldırdığı sanılan olayda şehit olan jandarma Cemal Yalın’ın dost kurşunuyla öldüğü ortaya çıktı. Skandal Dicle Başsavcılığı’nın er Yalın’ın ölümüyle ilgili 10 polis hakkında “adam öldürme” fezlekesi hazırlayınca patlak verdi. Fezlekede, “şüpheli polisler” için müebbet hapis cezası istendi.

 

‘ORAYAGELİYORUM’DEDİDUYULMADI

Dicle Başsavcılığı’nın hazırladığı fezlekede, polis memurlarının, er Yalın’ın kullandığı ve içerisinde İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Çölgeçen ile habercisi er Kayhan Kuzu’nun da bulunduğu minibüsü, emniyet müdürlüğüne bombalı saldırı yapmak isteyen terör örgütü üyelerine ait olduğunu sanarak kurşunladıkları bildirildi. Fezlekede, çatışmanın yaşandığı anda, İlçe Emniyet Amiri İltekin Karahan’ı telefonla arayan Yüzbaşı Çölgeçen’in bir sıkıntı olup olmadığını sorduğu ve “oraya geliyorum” dediği ancak Karahan’ın silah seslerinden konuşmanın “oraya geliyorum” kısmını duymadığı belirtildi. Fezlekede, olayın ayrıntıları şu şekilde yer aldı: “Çatışmanın başlamasından yaklaşık 10-15 dakika sonra emniyet amirliğine doğru beyaz renkli, sivil plakalı, tüm camları siyah renkli filmle kaplı olan minibüsün farları açık bir vaziyette geldiğinin görülmesi üzerine şüpheliler tarafından aracı durdurmak amacıyla ilk etapta ‘dur’ ikazında bulunulduğu, araç durmadığı için havaya hep birden uyarı ateşi açıldığı, ancak aracın hızını kesmemesi üzerine, emniyet binasına 20 metre mesafede bulunan güvenlik bariyerlerinden aracın içeri girdiği sırada minibüse doğru ateş açıldığı anlaşılmıştır”

 

50 ADET BOŞ KOVAN BULUNDU

Olayda er Yalın’ın yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede vefat ettiği belirtilen fezlekede olay yerinde yapılan incelemede, 50 boş kovanın ele geçirildiği bildirildi. Fezlekede aracın “ilk görüşte tanınmadığı” kaydedilerek “Olay sırasında şüpheliler rastgele silah alarak dışarıya çıktıkları için hangi şüphelinin hangi silahı kullandığının ve maktulün ölümüne hangi silahtan çıkan merminin sebep olduğu tespit edilememiştir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem