PKK okul yaktı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ellerinde uzun ve kısa namlulu silahlar olan 7-8 kişinin de bulunduğu 200-300 kişilik bir grup, Süleyman Uğur Sıtkı Ortaokulunu yaktı.  Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye - Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (

PKK okul yaktı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ellerinde uzun ve kısa namlulu silahlar olan 7-8 kişinin de bulunduğu 200-300 kişilik bir grup, Süleyman Uğur Sıtkı Ortaokulunu yaktı. 
 
Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye - Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Hacıpaşa ve Ütğm. Alim Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi nehri üzerinde ve çevresinde 150 metre boru ve 9 adet sal tespit edildiğini bildirdi. Bulunan söz konusu 150 metre boru ve 9 adet sal Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildiği vurgulandı. 
 
Açıklamada, "Türkiye - Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Güveççi Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi nehri üzerinde ve çevresinde akaryakıt dolu 15'er litrelik 16 adet bidon (bidonlar içerisinde toplam 250 litre akaryakıt) tespit edilmiştir. Bulunan söz konusu akaryakıt dolu 16 adet bidon yasal işlem başlatılmak üzere Yayladağı İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir." denildi. 
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise 6 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiğini bildirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 4 adet bot ile Türkiye-Suriye hududunda, deniz trafiğinin kontrolü görevi icra etti. 
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün saat 12.00 sıralarında Bölücü Terör Örgütüne müzahir ellerinde uzun ve kısa namlulu silahlar olan 7-8 kişinin de bulunduğu, 200-300 kişilik bir grup da Süleyman Uğur Sıtkı Ortaokulunu yaktı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem