Peşmergeler Türkiye'den geçti mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Peşmerge henüz geçmedi, güzergah görüşmeleri devam ediyor. PYD kapsamlı bir şekilde desteklenmemeli. Kobani olayı sürekli medyad

Peşmergeler Türkiye'den geçti mi?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
 
Çavuşoğlu, "Peşmerge henüz geçmedi, güzergah görüşmeleri devam ediyor. PYD kapsamlı bir şekilde desteklenmemeli. Kobani olayı sürekli medyada ve bir baskı oluşturuyor. O yüzden bizden bir kara operasyonu yapılması istendi. Kamuoyu oluşturuldu Türkiye aleyhine." dedi.
 
Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD'nin kapsamlı desteklenmesine karşıyız. ABD destek politikasını değiştirmezse makbul olmaz. Peşmerge henüz Türkiye'den geçmedi ve geçiş için güzergah noktalarının belirlenmesi için arkadaşlar görüşmeleri sürdürüyor. Kobani'ye yardım edecekse Peşmerge yardım etmeli. " ifadelerini kullandı.
 
"KOBANİ'NİN DÜŞMESİNİ İSTEMEYİZ"
 
Çavuşoğlu, "Stratejik konularda kimseye zaman veremeyiz. Biz Kobani'nin düşmesini kesinilikle istemeyiz. Burada sadece PYD yok bir cephe oluştuıruldu." diye konuştu.
 
"GÜZERGAH ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"
 
Bakan Çavuşoğlu, "Neler yapabileceğimizi biz şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıyoruz. Peşmergenin geçişinde henüz güzergah belirlenmedi. Arkadaşların görüşmeleri bitmedi. Havadan mı karadan mı olacak henüz netleşmedi. Onların nasıl geçeceğini arkadaşlar görüşüyor ve belirlenecek. Bu konular netleşmeden biz kamuoyu ile kesin bir bilgi paylaşmıyoruz." dedi.
 
"BİZDEN KARA OPERASYONU İSTENDİ"
 
Çavuşoğlu, "Kobani olayı sürekli medyada ve bir baskı oluşturuyor. O yüzden bizden bir kara operasyonu yapılması istendi. Kamuoyu oluşturuldu Türkiye aleyhine" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem