‘Paralel yapı’ operasyonunda flaş gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Paralel Yapı' iddialarına yönelik yasa dışı dinleme soruşturmasında 13’ü Tekirdağ, 4’ü Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olmak üzere 17 şüpheli polis gözaltına alınmıştı. Savcılık, sorguları tamamlanan şüphe

‘Paralel yapı’ operasyonunda flaş gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Paralel Yapı' iddialarına yönelik yasa dışı dinleme soruşturmasında 13’ü Tekirdağ, 4’ü Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olmak üzere 17 şüpheli polis gözaltına alınmıştı. Savcılık, sorguları tamamlanan şüphelilerden 8’ini serbest bırakırken, 5’i Tekirdağ, 4’ü ise Edirne Emniyet Müdürlüğü’nden olmak 9 polis ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgu işlemleri tamamlanan polislerden 9’u da serbest bırakılmıştı. Mahkeme polisler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola giderek imza atma tedbirlerinin uygulanmasına karar vermişti.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılarından Okan Özsoy mahkemenin kararına itiraz ederek 9 polisin “Suçun niteliği ve yoğunluğu, mağdur ve müşteki sayısı ile beyanları ve tanık anlatımları” göz önüne alınarak tutuklanmasını istemişti.

Talebi değerlendiren İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Cevdet Özcan, aralarında eski istihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay ve eski Emniyet Müdürü Halil Hilal Seyfi’nin de aralarında bulunduğu 5 polis hakkında yakalama kararı çıkarttı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler