Otomobil Porsuk çayına uçtu:3 ölü

ESKİŞEHİR’de içerisinde 2’si kadın 6 kişinin bulunduğu otomobil, köprü korkuluklarına çarptıktan sonra Porsuk Çayı’na uçtu. Araçta bulunanlardan 1’inin cesedi bulundu, 2’sine ulaşılamadı, 1’i kadın 3 kişi ise çevredekiler tarafından kurtarıldı.Kaza, kenti

Otomobil Porsuk çayına uçtu:3 ölü

ESKİŞEHİR’de içerisinde 2’si kadın 6 kişinin bulunduğu otomobil, köprü korkuluklarına çarptıktan sonra Porsuk Çayı’na uçtu. Araçta bulunanlardan 1’inin cesedi bulundu, 2’sine ulaşılamadı, 1’i kadın 3 kişi ise çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Kaza, kentin en işlek merkezlerinden Köprübaşı semti Şair Fuzuli Caddesi’nde saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Yüksel Erdoğan yönetimindeki 11 AE 350 plakalı "Mercedes" marka otomobil aşırı hızla girdiği virajı alamayarak köprünün demir korkuluklarını devirdikten sonra Porsuk Çayı’na uçtu. Yoldan geçen 4 kişi, suya atlayarak boğulmak üzere olan Cem İnal, kardeşi Zekiye İnal ve araç sürücüsü Yüksel Erdoğan’ı Porsuk Çayı’ndan yaralı olarak kurtardı. Yaralılar Büyükşehir Belediyesi’ne ait botların içerisine alınıp kıyıya çıkartıldı. Yaralılardan Zekiye İnal ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne, Cem İnal ve Yüksel Erdoğan da Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çok sayıda ambulans, itfaiye polis ekibinin sevk edildiği olay yerine gelen Sivil Savunma İl Müdürlüğü’nün Su Altı Kurtarma Ekibi’nde görevli dalgıçlar 23 yaşındaki Osman Şahbaz’ın cesedini çıkartıp tekne içerisine alarak kıyıya çıkardı. Otomobilde bulundukları ve boğularak öldükleri belirtilen Nesibe Derdivar adlı kadın ile Onur Işık’ın ise cesetlerine ulaşılamadı. Yetkililer Porsuk Çayı’ndaki suyun barajdan kesilmesinin ardından arama çalışmalarına sabah saatlerinde başlayacaklarını bildirdi. Porsuk Çayı’na uçarak sulara gömülen 11 AE 350 plakalı otomobile dalgıçlar vincin halatını bağladı. Otomobil vinçle çekilerek sudan çıkartıldı.

Köprüden uçan otomobili görüp suya atlayanlardan Bahattin Özel gazetecilere "Ben de alkollüyüm. Suya uçan otomobildekiler de alkollüydü. Ben soğuk havaya aldırmadan suya atladım ve bir kaç kişiyi kurtardım. Çevrede çok sayıda kişi vardı. Onlar olayı seyretti" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem