Ölüm nedeni hayrete düşürdü! Cips yeme akımı hayattan kopardı

ABD'de "Baharatlı Tortilla Cips Yeme Meydan Okuması" faciayla sonuçlandı. 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Ölüm nedeni hayrete düşürdü! Cips yeme akımı hayattan kopardı

Massachusetts eyaletinde yaşayan 14 yaşındaki Harris Wolobah, sosyal medyada popüler hale gelen "baharatlı tortilla cips yeme meydan okuması"na katıldıktan sonra beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti. Yapılan otopsi sonucunda, genç çocuğun ölüm nedeninin çok fazla acı biber tüketmek olduğu belirlendi.

Ölüm Nedeni: "Çok Fazla Acı Biber Yemek"

Geçtiğimiz yıl, sosyal medyada başlatılan "meydan okuma" akımına katılan Harris Wolobah, çok baharatlı cipsi yedikten kısa bir süre sonra rahatsızlandı. Otopsi raporuna göre, yüksek seviyede tüketilen kapsaisin (acı biberlerin aktif bileşeni) sonucu oluşan ani kalp durması nedeniyle hayatını kaybetti. Ayrıca talihsiz çocuğun kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığı olduğu da tespit edildi.

Sosyal medya üzerinden başlatılan "meydan okuma"da, tüketicilerden dünyanın en acı iki biberinden elde edilen ürünü yerken çektikleri videoları paylaşmalarını ve ürünü tükettikten sonra su içmemelerini istemişti. ABD genelinde yaygın hale gelen bu akıma katılan onlarca çocuk, hastanelik oldu. Uzmanlar, son derece acı olan bu ürüne karşı çocuk ve gençlere uyarılarda bulunuyor.

Harris Wolobah'ın ani ölümü, bu tür meydan okuma akımlarının ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Aileler ve eğitimciler, çocukların sosyal medyada gördükleri meydan okuma videolarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler