Olimpiyat heyecanı başlıyor!

Ankara ve İstanbul üzerinden normal ve ek seferlerle Erzurum'a gelen sporcu ve delegasyonların ilk uğrak yeri Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde oluşturulan akreditasyon merkezi oluyor. Akreditasyon merkezindeki işlemlerin ardından sporcular oyunlar köyü

Olimpiyat heyecanı başlıyor!

Ankara ve İstanbul üzerinden normal ve ek seferlerle Erzurum'a gelen sporcu ve delegasyonların ilk uğrak yeri Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde oluşturulan akreditasyon merkezi oluyor. Akreditasyon merkezindeki işlemlerin ardından sporcular oyunlar köyünde kendileri için ayrılan konaklama alanlarına geçiyor.

BUGÜNE KADAR 23 ÜLKEDEN 293 SPORCU

Oyunlar için Erzurum'a şu ana kadar gelen en kalabalık kafileyi 72 sporcu ve delegasyon üyesiyle Japonlar oluşturdu. Aynı zamanda 21 Ocak'ta Erzurum'a gelen ilk kafile de olan Japonlar için Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz'ın da katıldığı bir 'Hoş geldin' töreni düzenlenmişti. Japonların ardından en kalabalık heyeti 54 kişiyle Slovakya ve 51 kişilik ekiple Kanada oluşturdu. 21 Ocak tarihinden dün akşama kadar aralarında Türkiye Macaristan, ABD, Kore, Rusya, Ukrayna, Almanya, Kazakistan, Norveç ve Fransa'nın yer aldığı 23 ülkeden 293 sporcu ve delegasyon üyesi kente giriş yaptı. Organizasyona katılacak ülke sporcuları ve delegasyon üyelerinin Erzurum'a gelişi oyunların son gününe kadar farklı gün ve kafile sayısıyla devam edecek.

GÜNÜN EN KALABALIK KAFİLESİNİ RUSLAR OLUŞTURACAK

Erzurum'a bugün gelecek en kalabalık kafileyi Ruslar oluşturacak. Bugün saat 14.00 ve 19.00'da iki ayrı seferle Erzurum'a gelecek olan 130 kişilik Rus ekibini 73 kişiyle Koreliler takip edecek. Oyunların başlayacağı 27 Ocak tarihine kadar kente giriş yapacak olan sporcu ve delegasyon üyelerinin herhangi bir aksaklık yaşamaması için koordinatörlük çalışanları ve gönüllülerden oluşan dev bir ekip 24 saat görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem