Olay Karikatür sanal alemi salladı

Allah'a ve dine karşı hakaret içeren karikatür, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da protestolara neden oldu. Karikatürde cami duvarında, "Allah yok" "Din yalan" yazıları yer alıyor.Caminin avizelerindeki ampüller ise prezervatif şeklinde çizil

Olay Karikatür sanal alemi salladı

Allah'a ve dine karşı hakaret içeren karikatür, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da protestolara neden oldu. Karikatürde cami duvarında, "Allah yok" "Din yalan" yazıları yer alıyor.
Caminin avizelerindeki ampüller ise prezervatif şeklinde çizilmiş.

Tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayan Penguen dergisi ise, karikatürün çizerin şahsi fikrini yansıttığını söyleyerek ve durumu ‘saygısızlık olarak görenlerden’ özür diledi.

penguen_19.20110215214313.jpg

 

SANAL ALEM İKİYE BÖLÜNDÜ

Bahadır Baruter’in çizdiği karikatürün başlattığı tartışma, sanal alemi de ikiye böldü. Bir grup, karikatürün İslam’a ve inançlı kesime hakaret olduğunu savunurken, başka bir kesim konunun ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği görüşünde.

Baruter’e en büyük destek, Ekşisözlük’ten geldi. Sözlükte dün gece yarısı başlayan tartışmada ağırlıklı görüş karikatürün özgürlükler kapsamına girdiği ve eleştirilerin linç boyutlarına ulaştığı yönünde oldu.

Twitter ve Facebook’ta ise karikatür ve çizeri eleştiren görüş ağırlık kazandı. Facebook’ta Baruter’i hedef göstermeye yönelik gruplar kuruldu. Twitter’da karikatürü eleştirmenin dışında karikatürist Bahadır Baruter’i savunanları eleştirer çoğunlukta.

Baruter, geçtiğimiz ay da Osmanlı hanedanıyla böcek figürlerini bir araya getirerek yaptığı ‘Ottoman Bugs’ oyun kartları nedeniyle milliyetçi-muhafazakar kesimin hedefi haline gelmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem