Oktay Ekşi'ye ceza davası da açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'a köşe yazısında hakaret eden Hürriyet eski Başyazarı Oktay Ekşi'ye tazminat davasından sonra ceza davası da açıldı.Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Pircan Barut Emre, B

Oktay Ekşi'ye ceza davası da açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'a köşe yazısında hakaret eden Hürriyet eski Başyazarı Oktay Ekşi'ye tazminat davasından sonra ceza davası da açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Pircan Barut Emre, Bakırköy 2. Asliye Ceza'da dava açtı. Başbakan, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'nun avukatlarınca yapılan şikayetle açılan davada, 'Kamu Görevlisine Karşı Görevinden Dolayı Hakaret' suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

İddianamede, müşteki Başbakan ve Bakanların TCK'nın 126. maddesine göre hedef gösterildiği, kamu görevleri nedeniyle mesleki onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunulduğu belirtildi. Savcılık, 'onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişinin 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılmasını' öngören 125. madde gereği Ekşi'nin cezalandırılmasını istedi. İddianamede ayrıca ceza maddesinin 3 ayrı şikayet olması nedeniyle, 3 kez uygulanması istendi. Duruşma 15 Şubat 2011'de görülecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem