Ne dediğini sanıyor bu adam!

İslam ve İslami partiler üzerine araştırmalarıyla tanınan, ODTÜ Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Yasin Ceylan Başbakan’ın heykel tepkisini haklı buldu. “Türkiye'deki heykellerin çoğu sanat kalitesinden yoksun” diyen Ceylan çok tartışılacak

Ne dediğini sanıyor bu adam!

İslam ve İslami partiler üzerine araştırmalarıyla tanınan, ODTÜ Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Yasin Ceylan Başbakan’ın heykel tepkisini haklı buldu.

 

“Türkiye'deki heykellerin çoğu sanat kalitesinden yoksun” diyen Ceylan çok tartışılacak şu değerlendirmeyi yaptı: “Bırakın Kars'taki heykeli, Atatürk heykellerinin birçoğunda sanat kalitesi yok. Her köşede Atatürk heykeli olması da zater garip bir durum. Medeni ülkelerde büyük insanların birkaç heykelini görürsünüz. Bu ne sanata ne de Atatürkçülüğe bir hizmettir. Atatürk heykellerinin azaltılması gerekiyor” dedi.

 

ATATÜRK'ÜN HEYKELLERİ AZALTILMALI: “Başbakan Erdoğan'ı 'Ucube heykel' konusunda haklı buluyorum. Türkiye'deki heykelerin çoğu sanat kalitesinden yoksun. Bırakın Kars'taki heykeli, Atatürk heykellerinin birçoğunda sanat kalitesi yok. Her köşede Atatürk heykeli olması da zater garip bir durum. Medeni ülkelerde büyük insanların birkaç heykelini görürsünüz. Bu ne sanata ne de Atatürkçülüğe bir hizmettir. Atatürk heykellerinin azaltılması gerekiyor. Ankara, İstanbul gibi şehirlerde olsun ama Türkiye'nin her şehrinde hatta her köyünde olması doğru değil. Bu Atatürk hakkındaki düşüncelerimizi de olumsuz etkiler. Sevdiğimiz insanların resmini her yere koymayız ki! Bunu bir de Türkmenistan'da gördüm. Eski lider Türkmenbaşı Saparmurat Niyazov'un her köşede yazıları, resimleri vardı. Kaldığım otelde bile büstü vardı. İngiltere'nin, Amerika'nın, Almanya'nın kahramanları, ülkelerini kurtaran liderleri yok mu sanki? Tabii ki var. Madem medeni ülkeleri ölçüt olarak alıyoruz, baksınlar bakalım saydığım bu ülkelerde devlet büyüklerinin kaç tane heykeli var. Ölçütümüz Türkmenistan olmamalı”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem