NATO tankerine bombalı saldırı

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Torham'da park halinde bulunan NATO yakıt tankerinde bombalı saldırı düzenlendi, bir kişi öldü.Yerel yönetimin yetkilisi İkbal Hattak, 25 kadar NATO tankerinin bulunduğu park alanına düzenlenen bombalı saldırıda bir yakı

NATO tankerine bombalı saldırı

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki Torham'da park halinde bulunan NATO yakıt tankerinde bombalı saldırı düzenlendi, bir kişi öldü.

Yerel yönetimin yetkilisi İkbal Hattak, 25 kadar NATO tankerinin bulunduğu park alanına düzenlenen bombalı saldırıda bir yakıt tankerin yandığını, bir güvenlik görevlisinin öldüğünü, yangının diğer tankerlere sıçramadan kontrol altına alındığını söyledi.

Pakistan'da en son cumartesi günü güneybatıdaki Dera Murad Cemali'de 16 NATO tankeri ateşe verilmişti.

Afganistan'da 160 binden fazla askeri bulunan ABD ve NATO birliklerine ikmalin yüzde 80'i Pakistan üzerinden sağlanıyor. NATO'nun Pakistan rotası birçok tehlike ve riske rağmen düşük maliyet ve diğer yollara göre nispeten güvenli olmasıyla tercih ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler