Mübarek yetkilerini devretti

Hüsnü Mübarek gösterilerin 17. gününde halka televizyondan sesleniyor.. Olaylar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Mübarek, yetkilerinin büyük kısmını yardımcısı Süleyman'a devrettiğini söyledi.Mübarek konuşmasında şunları söyledi....Eylül'e kadar barışçıl

Mübarek yetkilerini devretti

Hüsnü Mübarek gösterilerin 17. gününde halka televizyondan sesleniyor.. Olaylar nedeniyle üzgün olduğunu söyleyen Mübarek, yetkilerinin büyük kısmını yardımcısı Süleyman'a devrettiğini söyledi.

Mübarek konuşmasında şunları söyledi....

Eylül'e kadar barışçıl bir geçiş süreci olacak.. Suç işleyenler karşılığını görecek.. Şunu açıkça söyleyeyim.. Sizin çağrılarınıza cevap vermek istiyorum.. Ama bahaneleri ne olursa olsun dışarıdan gelen tapleplere cevap vermeyeceğim.

Anayasaya bağlılığım devam ediyor.. Adil seçimler sonucu iktidara gelecek kişilere bağlıyım.. Bu vaadi size yemin ederek veriyorum. Kendi vizyonumu ortaya koydum ve anayasal talepleri göz önüne aldım.. Ama aynı zamanda istikrar sağlansın.. Yönetim şeffaf olsun istiyorum..

Bir sonraki seçimde aday olmayacağımı söylemiştim. Bir ahenk ve görüş birlikteliği içinde bu süreci atlatacağız.. Yeni diyalog bizim rotamızı doğru yola çevirecek.. Açık ve zarif bir yol haritası çizip ileryelim..

Yeni kurulacak komitede halka söz verdiğim konular üzerinde çalışmalar olacak. Bazı trajik şekilde ölenler oldu.. Bunlar bizi üzdü. Bunların soruşturması yapılacak ve bunların cezaları yerine getirilsin diye komite kurduk.. Bu komitede hukukçularımız var..

Anayasa değişikliği için komite kurduk. Olağanüstü hal yasasının yeniden gözden geçirilmesini sağlayacağız.

Değerli Mısırlılar, şimdi bu süreçte Mısır'ın uluslararası itibarını yeniden kazandırmalıyız.. Ekonomimize büyük kayıplar verecek gelişmelere izin vermemeliyiz.. Bu zor günlerin mağduru olamayalım.. Ben Hüsnü Mübarek olarak değil Mısır'ın Cumhurbaşkanı olarak bunları söylüyorum.. Şuanki krizden sağ olarak çıkıp, normal bir hayata geçebilelim. Ekonomik olarak normale dönelim istiyorum..

Eminimki Mısır bu zorlu zamanı geçirecek.. Mısır'ın yüksek menfaatlerini korumalıyız.. Önceliğimiz bu olmalı..

Cumhurbaşkanı yardımcımızla bir görüşme yaptım ve yetkilerim çoğunu yardımcım Süleyman'a devrettim.

Ben ve oğlum hayatımızın geri kalan kısmımı bu topraklarda Mısır'da geçireceğiz' dedi..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem