MİT'ten nokta operasyon! Yeşil kategoride bulunan sözde sorumlu etkisiz

MİT'ten nokta operasyon: PKK'lı Halil Tekin, Kamışlı'da etkisiz hale getirildi.

MİT'ten nokta operasyon! Yeşil kategoride bulunan sözde sorumlu etkisiz

MİT, "terörden arananlar" listesinde yeşil kategoride bulunan terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularından Halil Tekin'i Suriye Kamışlı'da etkisiz hale getirdi.

Terörist TEKİN, uzun süredir MİT tarafından görevlendirilen özel ekip tarafından yakın takip altındaydı. Faaliyetleri ve irtibatları deşifre edildi. Yürütülen hassas saha çalışmaları neticesinde Kamışlı’da düzenlenen nokta operasyon ile Halil TEKİN etkisiz hale getirildi.

SEYDO KOD HALİL TEKİN KİMDİR?

PKK/YPG terör örgütüne 2007 yılında katıldı. 2007-2015 yılları arasında Irak/Kandil ve Gare alanlarında faaliyet gösterdi. 2015 yılında Suriye sahasına geçti. PKK/YPG üst yönetimi tarafından Ayn El Arab ve Münbiç bölgesinde görevlendirildi.

2015-2017 döneminde örgütün sabotaj sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. 2018 yılında Tabka’da sözde Alay Komutanlığı görevine getirildi. 2020 itibarıyla Kamışlı Batı Sektör sözde Komutanı oldu.

BÜTÜN AİLESİ PKK’LIYDI

Ailesinde birçok PKK/YPG mensubu bulunan Halil TEKİN’in, kendisi gibi örgüt üyesi olan babası İbrahim TEKİN de 1992 yılında TSK tarafından icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem