Memura sansürlü liste krizi!

Maliye, önce askerlerin ardından yargı mensuplarının, son olarak da valilerin aldığı maaşları listeden çıkardı. Geçtiğimiz hafta açıklanan zamlı memur maaşı listesine göre, en yüksek maaşı 5 bin 144 lira ile müsteşarlar alıyor görülüyor. Ancak kamuda bu r

Memura sansürlü liste krizi!

Maliye, önce askerlerin ardından yargı mensuplarının, son olarak da valilerin aldığı maaşları listeden çıkardı.

 

Geçtiğimiz hafta açıklanan zamlı memur maaşı listesine göre, en yüksek maaşı 5 bin 144 lira ile müsteşarlar alıyor görülüyor.

 

Ancak kamuda bu rakamın çok üzerinde maaş alan kamu görevlileri bulunuyor. Bazı kurumların başkanları 30 bin lira maaş alıyor.

 

Yine listede yer almayan ve son dönemde ‘zamanaşımı krizi’ ile gündeme gelen hakim ve savcıların maaşları da 5 bin ile 7 bin lira arasında değişiyor.

 

Yine üst rütbeli askerler de aynı seviyede maaş alıyor. Kamu bankaları ve üst kurullarda üst düzey personele ödenen ücretler ise 4 bin liradan başlıyor ve 30 bin liraya kadar yükseliyor.

 

Maliye kaynakları, askerlerin maaşlarının güvenlik sebebi ile açıklanmadığını bildirdiler. Hakim ve savcıların maaşlarının da adalet sistemini zaafiyete uğratmamak için listeye alınmadığı öne sürüldü.

 

Son olarak listeden çıkarılan valilerin, “Bizim maaşımızı açıklıyorsunuz sonra tartışma konusu oluyor” diyerek listeden çıkarılmalarını talep ettiği kaydedildi.

 

ŞENER ŞEN'İ ARATMADILAR

Milli Piyango’nun 35 milyon liralık yılbaşı özel çekilişinin dört talihlisi, ikramiyelerini hafta içinde sezsiz sedasız aldılar. Dört talihlinin ikisi çekini banka müdürü aracılığıyla alırken, ikisi de bizzat gelerek  tahsil etti.

 

Dört talihli de isminin gizli tutulmasını isterken, çeklerin teslimi sırasında yaşanan olayların Şener Şen’in piyango talihlisini canlandırdığı “milyarder filmini” aratmadığı ortaya çıktı.

 

Talihlilerin ve talihliler adına çeki almaya gelen banka müdürlerinin, çok heyecanlı olduğu, sürekli paralarını çaldırmaktan korktukları bildirildi. Hatta bazı talihlilerin ise “Buradan çıkınca bizi takip edip çeki alırlar mı” diyerek, endişelerini dile getirdikleri öğrenildi.

 

Banka müdürlerinin de, idare yetkililerinin, “çeki basın toplantısı ile verelim” önerisine, “talihlilerin ismini öğrenmek için mafya peşimize düşer” diyerek, kabul etmedikleri belirtildi. Dört talihlinin de orta gelir düzeyinde kişiler olduğu kaydedildi.

 

Sayın Bakan sevmediğiniz biri varsa BDDK Başkanı yapın

 

Bankacılık sektöründe, ekonominin patronu Ali Babacan başkanlığında yaklaşık iki hafta önce yapılan bankacılık zirvesinin yankıları sürerken, zirveyle ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

 

Basına kapalı olarak gerçekleşen zirveye, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in açıklamalarının damgasını vurduğu öğrenildi. BDDK’nın aldığı kararların doğrudan insanları etkilediğini ifade eden Bilgin “Kurum olarak ne tüketicileri ne de bankacıları memnun edebiliyoruz.

 

Sayın Bakan, sevmediğiniz birisi varsa, BDDK Başkanı yapın” dedi. Babacan, Bilgin’in bu sözlerine ‘gülümseyerek’ karşılık verirken, bazı bankalarının bankacılık sektörü ile ilgili alınan kararlardan şikayet etmesi, ortamın gerilmesine yol açtı.

 

Bilgin’in bu eleştiriler üzerine “Alınan kararlara ne kadar uyduğunuzu gözden geçirin. Kimin ne yaptığını biz çok iyi biliyoruz” dediği belirtildi.

 

Ekonomi bakanlarının açıklama kazası

 

2010 yılı verilerinin olumlu çıkması, ekonomi bakanları arasında adeta açıklama yapma yarışına yol açtı. Ancak bu yarış bazen ‘açıklama kazalarına’ da neden oluyor.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçen hafta bir açıklama kazası yaşadı. Her iki bakan da Ankara Rixos Otel’de iki farklı toplantıya davet edildi.

 

Toplantılar aynı saatte ve aynı yerde bulunuyordu. Ekonomi muhabirleri de iki bakandan birisini tercih ettiler. Bu da toplantının niteliği nedeniyle, Şimşek’in toplantısı oldu.

 

Babacan da bir süre konuşmasına geç başlamak zorunda kaldı. Şimşek’in konuşması biter bitmez, basın mensupları Babacan’ı dinlemeye gitti.

 

Bu arada bazı ekonomi bakanları da ‘açıklama kazası’ yaşamamak için toplantılarını İstanbul’da yapmaya başladı.

 

BANVİT’TEN MESAJ VAR!

Et spekülatörleri ile yaklaşık bir yıldır mücadele eden Tarım Bakanlığı, bürokratlara gelen ‘Banvit mesajı’ ile çalkanıyor. Kırmızı et sektörünün önde gelen firmaların temsilcileri tarafından bürokratlara gönderilen mesajda, Banvit’in kırmızı et üretiminden çekileceği öne sürüldü.

 

Banvit, kısa bir süre önce gazetelere verdiği tam sayfa ilanlarla, et ithal etme kararını protesto etmişti. Bu nedenle bakanlık, mesajlara temkinli yaklaşıyor.

 

İddiaların, et ithalat kararının askıya alınmasını isteyen spekülatörler tarafından çıkarılıp çıkarılmadığı araştırılıyor. Banvit yetkilileri ise konuyla ilgili iddialara cevap vermedi.

 

ASANSÖRDE MİNİ KONSER

Ünlü türkücü Hilmi Şahballı, geçtiğimiz hafta bir milletvekiline Meclis’te ziyarete geldi. Meclis’e ilk kez geldiği öğrenilen Şahballı, ana binadaki asansörleri kullandı. Asansör bir anda bozuldu.

 

Şahballı, birkaç gazeteci ve ziyaretçi ile asansörde kaldı. Teknik ekip çağrıldı. Ancak asansörün çalıştırılması yarım saat sürdü. Bu süre içinde, Şahballı asansörde bulunanlara mini bir konser de verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem