Meclis'te Sayın "Öcalan" kavgası

AK Parti ve BDP'liler arasında arbede yaşandı. BDP'li Hasip Kaplan'la Sırrı Sakık, terör suçlarından yargılananların öğrenci affı kapsamı dışında tutulmasına tepki gösterdi. Kaplan, "bunu Sayın Öcalan için yapıyorsanız ben onun aftan yararlanmayacağı konu

Meclis'te Sayın "Öcalan" kavgası

AK Parti ve BDP'liler arasında arbede yaşandı. BDP'li Hasip Kaplan'la Sırrı Sakık, terör suçlarından yargılananların öğrenci affı kapsamı dışında tutulmasına tepki gösterdi. Kaplan, "bunu Sayın Öcalan için yapıyorsanız ben onun aftan yararlanmayacağı konusunda belge getireceğim" dedi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, "40 bin kişinin katiline burada sayın diyemezsiniz" dedi. Mikrofonu kapattı, Meclis'te tansiyon yükseldi. Yumruklar, hakaretler havada uçuştu.

Torba Kanunu'nu görüşen Genel Kurul, AK Partili ve BDP'li milletvekillerinin kavgasına sahne oldu.Gerilimi öğrenci affı düzenlemesi görüşülürken, BDP'li Hasip Kaplan'la Sırrı Sakık'ın sözleri tırmandırdı.Hasip Kaplan Öcalan'ın, terör suçlarından yargılananların af kapsamında olmamasına tepki gösterdi. Bunu derken Sayın Öcalan demesi de tansiyonu yükseltti.

BDP'li vekillerle mikrofonu kapatan Meclis Başkanvekili tartışmaya başladı.Bununla kalmadı, kürsüye yanıt için çıkan Nurettin Canikli'nin sözleri BDP ve Ak Parti  arasındaki kavganın fitilini ateşledi.Genel Kurul yayını kesildi ama kameralara takılan son kare kavganın şiddetini gözler önüne serdi.BDP'li Sırrı Sakık'la AK Partili Ahmet Yeni arasındaki arbede yaşandı. Salondan yükselen "dağa çıkın katiller" sesleri ise ekrana yansımadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler