Mecliste bütçe maratonu başlıyor

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "22 Aralık’a kadar Meclis bütçe çalışmalarını yürütecek. Cumartesi-pazar günleri de dahil gece gündüz çok yoğun bütçe maratonu başlıyor. Bütçeden sonra 6 Ocak’a tarihine kadar Meclis tatile girecek" dedi.AK Parti Genel Merke

Mecliste bütçe maratonu başlıyor

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "22 Aralık’a kadar Meclis bütçe çalışmalarını yürütecek. Cumartesi-pazar günleri de dahil gece gündüz çok yoğun bütçe maratonu başlıyor. Bütçeden sonra 6 Ocak’a tarihine kadar Meclis tatile girecek" dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 15 Ekim 2014 tarihinde başlayan il ve ilçe kongrelerinin devam ettiğini dile getiren Atalay, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da hafta sonları kongrelere katıldığını ifade etti. Seçim öncesi teşkilatların yenilendiğini ve yeni bir heyecan doğduğunu söyleyen Atalay, şuana kadar 7 il kongresinin, 815 ilçe kongresi ve 34 belde kongresinin tamamlandığını kaydetti. Toplam 856 teşkilatın kongresini yaptıklarını vurgulayan Atalay, geriye kalan kongrelerin 15 Şubat 2015 tarihine kadar bitirileceğini belirtti.

7 Haziran 2015 tarihinde Türkiye’nin önemli bir seçime gireceğinin altını çizen Atalay, “Şuanda bütün partiler tabiî ki sezime dönük çalışmalar içerisinde. Bizde AK Parti olarak strateji ekibimizi kurduk. Seçim beyannamemiz var. Parti kimliği, kurumsal kimliğimizin üzerinde çalışmalar, yeni sloganlar, yeni söylemlerimiz, yeni seçim ortamı kampanyaları, müzik çalışmaları devam ediyor. Firmalar ile görüşmeler yapıldı. Merkez de benim koordinasyonumda yürüyor ve bu seçime doğrusu biz daha erken şekilde hazırlanmaya başlamış olduk. Çok parlak bir kampanya olacak. Bizim AK Parti olarak güçlü kampanyalarımız olur biliyorsunuz. Bu seçim kampanyamız da Türkiye’yi demokrasi şölenine çevirecek gerçekten çok zevkli bir seçim kampanyası olacak. Onun için elimizden gelen bütün gayreti şuanda gösteriyoruz” dedi.

“BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ 22 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK”

Bugün TBMM’de başlayacak olan 2015 bütçe görüşmeleri ile ilgili de konuşan Atalay, parti genel başkanlarının önemli konuşmalarının olacağına inandıklarını söyledi. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun da TBMM’de önemli bir konuşmasının olacağına dikkat çeken Atalay, “Bütçe görüşmelerinin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. 22 Aralık’a kadar Meclis bütçe çalışmalarını yürütecek. Cumartesi-pazar günleri de dahil gece gündüz çok yoğun bütçe maratonu başlıyor ve 2015 yılı bütçesi tabi önemli dönemeç. AK Parti hükümetlerinin 13. bütçesidir. Bütçeden sonra 6 Ocak’a tarihine kadar Meclis tatile girecek. 22 Aralık’a kadar bütçe tamamlanmış olacak. 6 Ocak 2015 tarihinde, Salı günü Meclis tekrar çalışmalarına başlayacak. 2015 yılı bütçesinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“BİZ GAYET NET BİR TUTUM İÇİNDEYİZ”

Atalay, çözüm süreci konusunda parti ve hükümet olarak önlerindeki en önemli proje olarak bunu değerlendirdiklerinin altını çizdi. Çözüm süreci hassasiyetlerinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan Atalay, “Bu milletimize mal olmuş, milletimiz ile birlikte yürüttüğümüz, milletimizin büyük umut bağladığı bir proje. İnşallah Türkiye’nin geleceği için bu projenin başarı ile sonuçlanması çok önemli. AK Parti bütün kesimleriyle doğrusu samimi ve kararlı bir tutum içerisindeyiz. Hükümetimiz üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getiriyor. Bu konuda son olarak yasanın çıkması, hükümetin bir Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma sistemini belirlemesi bütün bunlar ve 6-7 şansız olaylarından sonra tekrar görüşmelerin, diyalogların başlaması da bizim için önemli. Biz bu görüşmelerin verimli şekilde yürümesini istiyoruz. Tabiî ki kamu düzeni hassasiyetinin altını hep çizdik. Her hükümet için en önemli görev kendi ülkesinde bütün vatandaşlarının güvenlik içinde yaşamasıdır. Bu konuda hükümetimiz çok ileri çalışmalar yapıyor. Önemli tedbirler alıyor ve bunları kaçınılmaz görüyoruz. Bu konuda çözüm süreci, bunun yol haritası ve bunun gidişatıyla ilgili biz gayet net bir tutum içindeyiz. Hiç bulanık bir boyut yok. Yol haritasının safhaları belli. Hedef, ülkemizin hiçbir yerinde bir daha şiddet olmasın ama ülkemizde siyaset yoluyla her konu tartışılsın ve görüşülsün. Genel hedefi budur” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİ SOKAĞA ÇAĞIRMAK KABUL EDİLEMEZ”

HDP Genel Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın ‘güvenlik paketi’ ile ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştiren Atalay, “Meclis’e gelecek olan ‘güvenlik paketi’ ile ilgili yine insanları sokağa çağıran bir açıklama yaptı. Bu kabul edilemez. Yani demokrasilerde bütün süreçler bellidir. HDP TBMM’de bir grubu olan partidir. Meclis dışında değildir. Eğer bir yasa geliyorsa Meclis’e, Meclis içinde muhalefetini yapar ve mücadelesini orada verir. Meclis’te yasalarla ilgili muhalefet partilerine tanınan imkanlar çok fazladır. Bunun yerine parlamentoyu bırakarak tekrar vatandaşı, milleti sokağa çağırmak kabul edilemez. Bu bir siyasetçi tutumu değildir. Demokrat bir siyasetçiye yakışmaz. Yine eski alışkanlıklardır. Siyaseti şiddetin gölgesinde yürütme heveslerinin tezahürleridir. Bu kabul edilemez. Dürüst ve açık bir siyaset yapmak lazım. Böyle eğer bir yasa geliyorsa, Molotof kokteylini cezalandıran, gösterilerde yüzünü örten kişileri cezalandıran bu tedbirlerin getirildiği bir yasaya HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş bunlar serbest mi olsun diyor?” dedi.

“200 KADAR TAVSİYE KARARI ALINDI, CHP SADECE İKİ TANESİ İLE İLGİLENDİ”

Milli Eğitim Şurası ile ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Atalay, şunları söyledi:

“Milli eğitim şuraları çok katılımlı şuralardır. Yasa gereği yapılır ve mecburdur. Milli Eğitim Bakanlıkları birkaç yılda bir yapmak zorundadır. Eğitim bütün paydaşları bu şuraya katılır. Kamu kesimi, sivil kesim hepsi katılır ve ülke için çok önemlidir. Eğitimin bütün konuları tartışılır. Yine aynı şekilde Antalya’da Milli Eğitim Bakanlığımız bu şurayı gerçekleştirdi. Bu şuarada çok önemli konular tartışıldı. Sonunda 200 kadar tavsiye kararı alındı. Bu tavsiye kararları içinde öğrenciler ile ilgili psikolojik boyutlar var, öğretmenlerin özlük hakları var, belli derslerin okutulması var, hemen hemen bütün konular var. Orada en aykırı görüşler bile gündeme gelir.

Her katılımcı oraya teklifler verebilir. Eğitimle ilgili çok özgür bir ortamdır. Bu bir zenginliktir. Şimdi burada da doğrusu iyi bir katılım oldu. 200 kadar tavsiye kararı alındı ama CHP bu 200 kararla ilgilenmedi. Sadece iki konu onların ilgisini çekti. Birincisi; Osmanlıca zorunlu veya seçimli ders olsun olmasın mı, ikincisi ise; din eğitimi ile ilgili tavsiye kararları. Başka eğitimle ilgili birçok konu var ama onların gündemine bile girmedi bunlar. Alınan tavsiye kararları Milli Eğitim Bakanlıkları, hükümetleri uygular uygulamaz ama geçmişte de çok kararlar alındı. CHP bu kararlar uygulanacak gibi bir tutum içerisinde ve doğrusu onların geleneksel kalıbı içinde hemen tepki gösterdiler. İşte Genel Başkanları başta, ‘bu orta çağ karanlığı’ tabiri kullanarak tepki gösterdi.”

“OSMANLICA TÜRKÇE’DİR, SADECE FARKLI ALFABE İLE YAZILIR”

CHP’nin alınan tavsiye kararını ‘Orta Çağ karanlığına dönüş’ gibi yorumladığını söyleyen Atalay, “Bu kadar cehalet olmaz. Büyük ülkenin, büyük tarihin mensubu olarak doğrusu bundan utanıyorum ben. Bu kadar cehalet olmaz. Neresine baksanız cehalet. Ortaçağ Avrupa’ya mahsup bir dönemdir. Bunu herkes bilir. Ama oryantalistlerin bakışıyla İslam dünyasına, biz tarihimize baktığınız zaman Osmanlı dönemini de bunlar ortaçağ olarak kabul ederler. Bunu şiddetle kınıyorum. Osmanlıca’nın Türkçe olduğunu da bilmezler. Osmanlıca Türkçedir sadece farklı alfabeyle yazılırlar. Bunu herkes bilir” dedi.

“1. MECLİS’İN TUTANAKLARI OSMANLICA’DIR”

Okunması tavsiye edilen eserlerin hepsinin Osmanlıca olduğuna dikkat çeken Atalay, tercüme edildiğini ve ondan sonra faydalandığını söyledi. Bütün tarihin Osmanlıca olduğunu kaydeden Atalay, “1. Meclis’in tutanakları Osmanlıcadır. Bu kültür ve medeniyet bakışı meseledir” diye konuştu.

Atalay, bu konuyla ilgili yazarların eleştirilerine hayret ettiğini belirtti. CHP’yi gözlediklerini kaydeden Atalay, “Son zamanlarda bazı tutumlarından dolayı CHP’nin tarihimizle, toplumsal değerlerimizle giderek barışıyor gibi hissediyorsunuz bazen ama böyle bir durum geliyor nafile diyorsunuz. Bunlar genlerine işlemiş. Onların kodları bu değişmiyor. Tarihimizle, kültürümüzle barışmaları mümkün olmuyor. Ben bunları sığ buluyorum. Büyük bir ülkeye yakışmaz diyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, dış politikayı da değerlendirerek gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem