Meclis'te Atatürk Tartışması

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Bülent Tezcan ile AK Parti'li Şuay Alpay arasından "Atatürk" üzerinden tartışma yaşandı. TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Atatürk'e karşı büyük bir sistematik saldı

Meclis'te Atatürk Tartışması
Bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Bülent Tezcan ile AK Parti'li Şuay Alpay arasından "Atatürk" üzerinden tartışma yaşandı.
 
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Atatürk'e karşı büyük bir sistematik saldırı ile karşı karşıya olunduğunu belirtirken, Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise "Atatürk ve Cumhuriyet meselesi üzerinden artık size ekmek yok, başka yere bakın, bu kapı çoktan kapandı" dedi.
 
CHP, Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamadığından, ulusal değerlere medya yoluyla gerçekleştirilen saldırıları önlemek amacıyla verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a getirdi.
 
"ATATÜRK'E KARŞI BÜYÜK SALDIRIS VAR"
 
CHP'li Bülent Tezcan, "Günümüzde Atatürk'e karşı büyük bir saldırı ile karşı karşıyayız, bu sistematik bir saldırıdır" dedi. 
 
Atatürk'le başlayan modernleşme hareketinin yok edilmek istendiğini belirten Tezcan, "Devleti yönetenler dahil olmak üzere, 'Kürt sorunu konuşuluyor, sorumlusu Atatürk, inanç özgürlüğü konuşuluyor sorumlusu Atatürk.' Bu ülkeye en büyük eserleri bırakan büyük Mimar Sinan'ın eserleri, 1950-1960 yılları arasında yıkıldı. Ama bunlar olmamış gibi, yalan ve iftira üzerinde ideolojik bir saldırı ile karşı karşıyayız" dedi.
 
"BİZİ AYAKTA ATATÜK'ÜN MİLLİYETÇİLİĞİ TUTTU"
 
Tezcan, "Bir Suriye ve Irak'ta yaşananlara bakın bir de Türkiye'de yaşananlara bakın. Eğer bugüne kadar biz kendi içimizde etnik çatışmaların kurbanı olmadan, 90 yıldan bu yana ayakta durabilmişsek, bu, Atatürk milliyetçiliğinin hiç bir etnik gruba ayırım tanımayan politikasının sonucudur. 90 yıldan bu yana mezhep çatışmalarının parçası olmamış isek, bu Atatürk'ün ve onun kadrolarının, laik Cumhuriyet anlayışının ürünüdür" diye konuştu.
 
"KAÇAK SARAY YAPTINIZ"
 
Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) simge olduğunu, AOÇ'nin Atatürk'ün mülkü olmadığını, milletin mülkü olduğunu, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin işareti olduğunu kaydeden Tezcan, Ak Parti'nin bunları anlamadığını, "oradaki ormanları keserek mahkeme kararlarına aykırı olarak oraya 1.5 milyar TL'ye, bin odalı kaçak Saray yaptırdığını" ileri sürdü. Tezcan, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı kaçak binada oturuyor. Oraya dikilen bin odalı kaçak Saray, üretmeden tüketen Türkiye'nin sonucudur. Kral hazretleri çıkıyor, balkonda sigara içen kişiden rahatsız oluyor. Balkonda, açık havada sigara içilmesine rağmen oraya hemen 6 bin lira ceza kesiliyor. Krala secde etme dönemi bitti, hiç kimse kralın Kulu değil" sözlerini sarfetti. 
 
"ATATÜRK VE CUMHURİYET MESELESİNDEN SİZE EKMEK ÇIKMAZ"
 
Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, CHP'ye, "Atatürk ve Cumhuriyet meselesi üzerinden artık size ekmek yok, başka yere bakın, bu kapı çoktan kapandı. Polemik meselesi yaptığınız ve sürekli tükettiğiniz bir mesele üzerinden artık size ekmek çıkmayacak" diye seslendi.
 
Siyasetin değerler üzerinden yapılan bir iş olduğunu belirten Alpay, Ak Parti'nin iktidarı devraldığı günden itibaren milletin değerlerine sahip çıktığını ve ona göre program çizerek yoluna devam ettiğini söyledi.
 
"KİMSE ATATÜRK'E HAKARET EDEMEZ"
 
Alpay, kimsenin Atatürk ve Cumhuriyetin değerlerine hakaret edemeyeceğini ifade ederek, "Bir konuşmacı bir televizyon kanalında görüşlerini ifade ederken hukuk dışına çıkıyorsa, suç oluşturan fiiller işliyorsa, bunun sonucu bellidir. Türkiye bir hukuk devletidir. Adaletin uygulanması konusunda gerekli adımlar atılır, savcılar gerekli takibatları yapacaktır" dedi.
 
"RTÜK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK"
 
rtük'ün bu konuyla ilgili toplantı yaptığını, ancak CHP'li üyeler katılmadığı için karar yeter sayısına ulaşılamadığını kaydeden Alpay, rtük'ün üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi.
 
Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen CHP'li Tezcan, Ak Parti kontenjanından rtük'e gidenlerin bu olayla ilgili cezanın hafifletilmesi yönünde görüş belirttiklerini ifade ederek, "CHP'yi suçlamayın. Biz Atatürk'ten ekmek çıkarma peşinde değiliz, onun ekmeğini 77 milyon insan yiyor" karşılığını verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem