MASAK inceleme başlatmıştı! Fenomenlerin 92 milyarlık mal varlığına el konuldu

MASAK tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda fenomenlere müdahale edildi.

MASAK inceleme başlatmıştı! Fenomenlerin 92 milyarlık mal varlığına el konuldu

Sosyal medya ünlüleri Dilan ve Engin Polat'ın geçen Kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı iddialarıyla tutuklanmaları sonrası, diğer sosyal medya fenomenlerine yönelik incelemeler başlatıldı ve bu incelemeler neticesinde çeşitli fenomenlerin toplamda 92 milyar lira değerindeki mal varlıklarına el konuldu. Dilan Polat tarafından "Fenomenlerin Rönesans Tablosu" başlığı altında yayımlanan fotoğrafta yer alan isimlerin mal varlıklarına, MASAK tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda müdahale edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son saatlerde gerçekleştirdiği açıklamada, MASAK'ın yürüttüğü incelemeler sonucunda bazı sosyal medya fenomenlerinin 92 milyar liralık mal varlıklarına el konulduğunu duyurdu. Yerlikaya, bu süreçte haksız kazanç elde edenlere karşı adaletin sağlandığını ve el konulan mal varlıklarının, polis teşkilatına destek amacıyla kullanılacağını belirtti.

Ayrıca Yerlikaya, hükümetin vatandaşların mal varlıkları ile nasıl idare edildiğine dair bir endişesi olmadığını, ancak suistimal şikayetleri üzerine harekete geçtiklerini ifade etti. Bu incelemeler sonucunda elde edilen bilgilerin savcılığa ve ardından mahkemeye iletildiğini, sonuç olarak da mahkemenin mal varlıklarına el koyma kararı aldığını açıkladı.

Yerlikaya'nın belirttiğine göre, el konulan taşınır mal varlıkları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Bakan Yerlikaya, bu operasyonun suç örgütlerine karşı net bir mesaj olduğunu ve devletin, organize suçlar karşısında kararlı duruşunu sürdüreceğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler