Maraş'a önlem EDS sistemi geliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bugünkü meclis toplantısında Kahramanmaraş caddesinde yaşanan trafik sorunu ile ilgili açıklamalar yaptı.Trabzon Şöförler Odası Başkan'ının Ortahisar Belediye Başkanı Genç'i hedef alan sözlerin

Maraş'a önlem EDS sistemi geliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bugünkü meclis toplantısında Kahramanmaraş caddesinde yaşanan trafik sorunu ile ilgili açıklamalar yaptı.

Trabzon Şöförler Odası Başkan'ının Ortahisar Belediye Başkanı Genç'i hedef alan sözlerini kınadığını belirterek, "Bizler dolmuş esnafımıza dedik ki; bu noktada duraklarda iki sıra bekleyin. 3. dolmuş gelince ilk sıradaki duraktan yolcusunu alarak çıkış yapsın. Bu kursa uymadılar ama simdi 1 milyon maliyetle EDS yani Elektronik Denetim sitemini uygulayacağız. 3 dakikadan fazla duranın ev adresine ceza gidecektir. Bu uygulama her özel aracı da kapsayacaktır" uyarısında bulundu.

Gümrükçüoğlu ayrıca özel araçların dolmuşlardan daha cok sorun çıkardığını ifade ederek, "Bu cadde en yogun cadde. Bu caddede 5 yıldızlı otel var, etrafında düğün salonları var. Kapatılma noktasında her kesimin Esnafın da görüşü alınmalıdır" şeklinde konuştu.

 

SORUN ÖZEL ARAÇLARDAN KAYNAKLANIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Belediye Meclisi toplantı salonunda, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Gümrükçüoğlu ilk olarak son bir ayda icra edilen çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Bilgilendirme konuşmasının ardından Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmayacağı yönündeki tartışmalara son şeklini verdi.

Kahramanmaraş Caddesi’ni yaptıkları çalışmalarla tek yön haline getirdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, bu cadde üzerinde dolmuş taşımacılığı yapan minibüslerin değil, özel araçların büyük trafik sıkışıklığına neden olduğunu kaydetti. Özel araç sahiplerinin bu cadde üzerinde araçlarını park etmemeleri için sürekli çağrıda bulunduklarını, polisin ceza kestiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Vatandaşın o caddede bankada işi varsa aracını bankanın önüne bırakıyor. Bunun önüne geçebilmek için sürekli mücadele ettik. Trafik Şube de ceza kesti. Ancak cezalar da caydırıcı olmadı. Maraş Caddesi tek yön olarak güzel bir akışa sahipken özel araçlar burayı mahvediyor. Dolmuş minibüslerinin de hatası yok mu? Var. 2 minibüsün durması gereken durakta 3, 3 minibüsün duracağı yerde 5 minibüs duruyor. Bir de kısa devre yapıp tekrar durağa dönüyorlar. Ama o caddedeki sorunun en büyük kısmı özel araçlardan kaynaklanıyor” diye konuştu.

O SÖZLERİ KINIYORUM

Kahramanmaraş Caddesi’nin geleceği noktasında yaşanan tartışmaları takip ettiklerini ve konunun muhatapları ile kamuoyunun fikirlerini aldıklarını da ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, bu süreçte son derece yanlış bazı ifadeler olduğunu kaydederken, “Maraş Caddesi’nin Ortahisar ilçesinde bulunması hesabiyle Ortahisar belediye başkanımız Ahmet Metin’in Genç’in bu konuda fikir beyan etmesi en tabi hakkıdır. Öyle ‘değneksiz geziyorlar’ gibi bir ifadeyi ben kabul etmiyorum. Böyle bir söz olamaz. Bunu kınıyorum” ifadelerini kullandı.

MARAŞ CADESİ KAPANIRSA TANJANT VE SAHİL YOLU TIKANIR

Maraş Caddesi’nin geleceği hakkındaki düşüncelerini de kamuoyuna aktaran Başkan Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Bu cadde trafiğe tam kapatılırsa Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant yolu) ve Sahil Yolu tam tıkanır. Peki, ne yapacağız? Avrupa’da gördüğümüz teleferik gibi bir sistem var ama bu uzun vadeli iş. Bunun üzerinde de çalışılması için talimat verdim. Şuan bu caddeyi rahatlatmak için elektronik denetleme sistemini (EDS) kurmayı düşünüyoruz. Bunun tutarı yaklaşık 1 milyon TL’dir. Bu sistemle Maraş Caddesi’nde aracını park edenin hemen evine cezası gidecek. Dolmuş durağında 2 minibüs durması gerekirken 3 minibüs mü durdu! Hemen ceza evine gidecek. Öyle orada özel araçların yol kenarında durmasına, duraklamasına bu sistemle asla müsaade edilmeyecek. Hemen ceza kesilecek. Bu cadde üzerindeki düşüncemiz budur.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem