TFF 1. Lig’de 2025-2026 sezonunun ilk haftasında Manisaspor sahasında Elazığspor’u konuk edecek. Mücadele 19 Mayıs Stadı’nda saat 19.30’da başlayacak ve Deniz Ateş Bitnel’in düdüğüyle oynanacak. Karşılaşma herhangi bir kanalda canlı yayınlanmayacak.
Karşılaşmada Bitnel’in yardımcılıklarını Cemal Bingül ile Bahtiyar Birinci yapacak. Dördüncü hakem olarak ise Muhammet Şen görev alacak. İki ekip sezona galibiyetle başlamak isterken, karşılaşmanın hakem istatistikleri de dikkat çekiyor.
Manisaspor ile Elazığspor bugüne kadar resmi olarak 4 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların ikisini Manisaspor, ikisini ise Elazığspor kazandı. İki takım arasında bugüne kadar hiçbir maç beraberlikle sonuçlanmadı. Özellikle Manisa’da oynanan iki karşılaşmada ev sahibi ekip üstünlüğünü koruyarak sahadan galip ayrılmıştı.
Son olarak 8 Mart 2015 tarihinde Manisa’da karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesini Manisaspor 1-0 kazanmıştı. O maçta tek golü atan ev sahibi ekip, seyircisi önünde rakibine karşı moral üstünlüğünü sürdürmek istiyor.
Yeni sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedefleyen Manisaspor, son hazırlık maçında deplasmanda Denizlispor ile 0-0 berabere kaldı. Savunmada güven veren siyah-beyazlı ekip, hücum hattında ise gol yollarında etkili olamadı. Elazığspor ise son hazırlık karşılaşmasında Adana Demirspor’a 2-0 mağlup olarak sezona moralsiz girdi.
Karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel, kariyerinde Manisaspor’un 4 maçında görev aldı. Bitnel’in yönettiği bu maçlarda Manisaspor galibiyet yüzü göremedi; 2 kez mağlup olurken, 2 kez de beraberlikle sahadan ayrıldı. Bitnel, Elazığspor’un da 4 karşılaşmasında düdük çaldı. Elazığ ekibi bu mücadelelerde 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.
İstatistikler ve geçmiş maçlar dikkate alındığında, iki takım arasında oynanacak bu karşılaşmanın büyük bir çekişmeye sahne olması bekleniyor. Manisaspor taraftarı, 19 Mayıs Stadı’nda takımlarını uzun bir aradan sonra yeniden izleme fırsatı bulacak.