Lokal anestezi orucu bozar mı? Oruçluyken lokal anestezi yaptırmak

Lokal anestezinin orucunu bozup bozmayacağına dair araştırmalar yapılıyor. Konuya dair detaylar haberimizde.

Lokal anestezi orucu bozar mı? Oruçluyken lokal anestezi yaptırmak

Oruç, İslam dininde belirli bir zaman diliminde yiyecek ve içeceklerden uzak durmayı ifade etmektedir.

Birçok kişi, "Lokal anestezi orucu bozar mı? Oruçluyken lokal anestezi yapılır mı?" sorusuna yanıt arıyor.

Bu sorularla ilgili olarak Din İşleri Yüksek Kurulu'nda yer alan bilgiler şu şekildedir;

Sinir yolları üzerindeki iletimin farklı seviyelerde engellenmesiyle anestezi oluşur. Lokal, bölgesel ve genel anestezi olmak üzere üç türü vardır. Küçük cerrahi müdahalelerde, ameliyat bölgesinin yakınına uygulanan ilaçlarla oluşturulan anesteziye lokal anestezi denir.

Vücudun daha geniş bölgeleri için, örneğin belden aşağı veya bir yarısı için, omurilik seviyesinde iletimi engellemek için omuriliğe veya omuriliğe ulaşmadan bir sinir grubunun bulunduğu bağlantı yerlerine ilaç uygulanarak oluşturulan anesteziye bölgesel anestezi denir. Eğer hastanın bilincini kaybettirip ağrıyı hissetmesini engellemek için beyin seviyesinde bir engelleme yapılırsa, buna genel anestezi denir.

Lokal anestezi orucu bozar mı?

Anestezi, nefes yoluyla veya iğneyle vücuda ilaç verilerek yapılır. Bu yöntemlerde, ilaç mideye ulaşmadığı gibi, yeme içme anlamı taşımaz. Ancak bölgesel ve genel anestezi sırasında, acil durumlarda ilaç ve sıvı vermek için damar yoluna başvurulur ve bu süre zarfında serum verilir. Dolayısıyla, lokal anestezi orucu bozmazken, bölgesel ve genel anestezi orucu bozar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem