Kurtlar vadisinden şikayetçi oldu

Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, RTÜK, Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün bütçeleri üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Bülent Arınç, bazı dizilere yönelik eleştiriler

Kurtlar vadisinden şikayetçi oldu

Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, RTÜK, Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün bütçeleri üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Bülent Arınç, bazı dizilere yönelik eleştirilere katıldığını söyledi.

Arınç, RTÜK'ün bu konularda resen ya da şikayet üzerine inceleme yaptığını ve müeyyide uyguladığını belirterek, adını anmadan ''Kurtlar Vadisi'' dizisi ile ilgili eleştirilere değindi.

Mevcut yasaya göre önce uyarı, sonra durdurma ve diğer müeyyidelerin uygulandığını, hazırlanan RTÜK Kanun Tasarısı'nda temanın vahametine göre en ağırdan başlamak üzere bir müeyyide sistemi getirdiklerini anlatan Arınç, ''O dizi ile ilgili üç kez para cezası verilmiştir. Ayrıca pek çok defa da uyarı ve program durdurma cezası verilmiştir.(Halen devam ediyor) derseniz, esasen bizim şikayetimiz de budur. Çünkü, mevcut RTÜK Kanunu'na göre vereceğiniz her ceza maalesef uygulanamamaktadır. En küçük müeyyideden başlamak zorundasınız ve hepsinde de yargı yolu var. Kesinleşmeden bunu infaz etmek de mümkün olmuyor'' diye konuştu.

RTÜK'ün sınırlı sayıda televizyon izlediği, hiç radyo takip etmediği yolundaki değerlendirmelerin doğru olmadığını kaydeden Arınç, 110 televizyonun sürekli izlendiğini, radyoların da dinlendiğini bildirdi.

Terör örgütü yanlısı yayınlar konusunda bir şey yapılmadığı değerlendirmesinin de doğru olmadığını kaydeden Arınç, RTÜK Yasası'nın konuyu düzenleyen maddesine aykırı yayın yapmaktan 2010 yılının ilk 10 ayında 10 müeyyide uygulandığını bildirdi. Arınç, ''Bununla ilgili şikayetler dikkate alınmaktadır'' dedi.

Yayınların şiddeti özendirici olmaması gerektiğini vurgulayan Arınç, bununla ilgili 2002-2010 yılları arasında 206 müeyyide uygulandığını anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem