'Kurtlar Vadisi Filistin' izlenecek mi

Sinema oyuncusu Necati Şaşmaz, "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin Almanya'da yasaklanması ile ilgili, "Allah'tan korkusu olmayandan korkumuz yoktur, Allah'tan korkusu olana da saygımız vardır. Hiçbir şekilde bu güç engellenemez, yani (film) izlenecektir"

'Kurtlar Vadisi Filistin' izlenecek mi

Sinema oyuncusu Necati Şaşmaz, "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin Almanya'da yasaklanması ile ilgili, "Allah'tan korkusu olmayandan korkumuz yoktur, Allah'tan korkusu olana da saygımız vardır. Hiçbir şekilde bu güç engellenemez, yani (film) izlenecektir" dedi.

"Kurtlar Vadisi Filistin" filminin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, yapım aşamasından itibaren tartışmalara neden olan filmin gala gecesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Almanya'da 27 Ocak Perşembe günü izleyiciyle buluşması planlanan ' filmin gösteriminin durdurulmasına ilişkin soruları yanıtlayan Şaşmaz, "Allah'tan korkusu olmayandan korkumuz yoktur, Allah'tan korkusu olana da saygımız vardır. Hiçbir şekilde bu güç engellenemez, yani izlenecektir" diye konuştu.

Şaşmaz, "Almanya'da yasaklanması söz konusu. İnşallah (filmi) gireceğiz. Davamızı açtık, üst kurulları var onların. Üst kurul bakalım ne diyecek, ondan sonra sonuçlanacak. Kasti bir durum yok. Ama hiçbir şekilde bu güç engellenemez, yani izlenecektir. Çünkü sansüre karşı olan Avrupa'nın sansür yapması kendilerine yakışmaz" dedi.

Bir gazetecinin, 'Hollywood filmlerine baktığımızda hiçbir şekilde hiçbir konuya yasaklama gelmezken, Türk filmlerine neden bu tür yasaklamalar geliyor' sorusunu Şaşmaz, "Sanırım içeriğinden kaynaklı bir şey. İçeriğinde biz ezilmiş halkın tarafında oluyoruz. Yani bugüne kadar kameranın bize gösterdiği taraf, taşların kameraya atıldığı taraftı. Şimdi en son teknolojik silahların atıldığı tarafı gösterdiğimiz için, yani bombanın düştüğü yeri gösterdiğimiz için sanırım bu tepkiyi aldık. Ama bu susturulamaz bir gerçek" diye yanıtladı.

Şaşmaz, 'Ezenleri ezdiğiniz için diyebilir miyiz' sorusuna ise, "Hayır onu demeyelim de; biz mazlumun yanında olduğumuz için ve zalimin zulmü bitinceye kadar mazlumun yanında olduğumuz için ve bunu da bildikleri için en fazla yapabilecekleri şey, en değerli yapabilecekleri şey, kendilerince bilinmeyi ve görsel sansürü sağlamak onlar için. Çünkü bu görsel, bize görünmeyeni gösterecek insanların bilinçlenmesine engel olacaklar. Her zaman bu yapılmıştır, yine yapılmaya çalışılıyor. Ama sansürle de olsa biz duruşumuza devam edeceğiz" cevabını verdi.

Filmin hedef kitlesi sorulan Şaşmaz, "Hedef insanların tüm (filmi) gireceğimiz ülkelerde, bütün bu ülkelerde sevilerek ve beğeni ile izlenmesi ve nihayetinde bilinçlenilmesi için" diye konuştu.

Necati Şaşmaz, 'İsrail'den korkmuyor musunuz' sorusu üzerine, "Biz daha önce de söyledik, tekrar söyleyelim. Allah'tan korkusu olmayandan korkumuz yoktur, Allah'tan korkusu olana da saygımız vardır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler