Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 16 Eylül 2026 13:53 Güncellenme tarihi: 16 Eylül 2026 13:53

Kurtlar Vadisi Dizisi Hakkında FETÖ incelemesi başlatıldı

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzonlu MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisi hakkında inceleme kararı aldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzonlu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisini incelemeye aldı.

Dizi hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına algı çalışması ve propaganda yapıldığı yönündeki iddiaların araştırılacağı belirtildi.

DİZİDEKİ KARAKTER VE PLAKALAR İNCELENECEK

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre dizide “Kazım Kaşifoğlu” adıyla yer alan karakterin vatan haini ilan edilerek öldürülmesi incelemenin gerekçeleri arasında gösterildi.

Bazı sahnelerde kullanılan araçların plakalarında “FG” harf grubunun bulunmasının da FETÖ adına algı çalışması ve propaganda yapıldığı iddialarını gündeme getirdiği aktarıldı.

ÖZEL BİLİRKİŞİ HEYETİ GÖREVLENDİRİLDİ

Sabah Gazetesi’nden Atakan Irmak’ın haberine göre, başsavcılığa ulaşan ihbarlar ve yapılan resmî tespitlerin ardından alanında uzman isimlerden oluşan özel bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.

Heyet, dizinin senaryo kurgularını, diyaloglarını ve içerdiği alt mesajları ayrıntılı şekilde inceleyerek rapor hazırlayacak.

ÖRGÜTSEL TALİMAT İDDİASI ARAŞTIRILACAK

Teknik ve içerik incelemelerinin ardından dizinin yayımlanan bölümlerinde örgütsel talimatlara yer verilip verilmediği araştırılacak.

Hazırlanacak raporla birlikte yapım ile FETÖ arasında herhangi bir illiyet bağı bulunup bulunmadığının belirlenmesi amaçlanıyor. Soruşturma kapsamındaki adli süreç devam ediyor.

Kaynak: onedio

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!