Küçük çocuğa çirkin muamele

Amasya'da, '10. İnsan Hakları Günü'nde 4 yaşındaki bir çocuk, 'insanlık dışı' muameleye uğradı. 'Merdivenden düştüğü' gerekçesiyle annesi ve annesinin birlikte yaşadığı kişi tarafından hastaneye götürülen 4 yaşındaki küçük çocuğa işkence yapıldığı ve öldü
Küçük çocuğa çirkin muamele

Amasya'da, '10. İnsan Hakları Günü'nde 4 yaşındaki bir çocuk, 'insanlık dışı' muameleye uğradı. 'Merdivenden düştüğü' gerekçesiyle annesi ve annesinin birlikte yaşadığı kişi tarafından hastaneye götürülen 4 yaşındaki küçük çocuğa işkence yapıldığı ve öldürülesiye dövüldüğü ortaya çıktı.

Annesi Betül K. (24) ve birlikte yaşadığı Yılmaz Y. (29) tarafından sabah saatlerinde Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 4 yaşındaki Ahmet K.'ye ilk müdahale acil serviste yapıldı. Ahmet'i muayene eden doktorlar, küçük çocuğun bedeninde ve iç organlarında oluşan yaralanmaların düşme sonucu olmayacağı kanaatine vardı. Bilinci yerinde olmayan çocuk, hayati tehlike kaydıyla Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi Çocuk Cerrahisi Bölümü'ne getirilen çocuk, burada tedavi altına alındı. Solunum cihazı ve diğer cihazlara bağlanan çocuğun bilinci yerinde olmadığı ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Çocuğun üzerinde yapılan incelemede sağ kulak arkasında ve göğsünde kesikler, kafasında, kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde çok sayıda yeni ve eski morluklar tespit etti. İşkenceye uğradığı ve öldüresiye dövüldüğü belirlenen çocuk, yaşam mücadelesi veriyor.

Bu arada, Adli Tıp ve Sosyal Hizmetler Uzmanları da hastaneye gelerek çocuğun durumunu inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.Çocukla birlikte Samsun'a gelen annesi Betül K., savcılığa götürülerek ifadesi alındı. Betül K.'nin birlikte yaşadığı Yılmaz Y. ise Amasya polisi tarafından sabah gözaltına alındı. Yılmaz Y.'yi gözaltına alan polisler, şahsın ikamet ettiği evde incelemelerde bulundu. Polis tarafından adli makamlara sevk edilen Yılmaz Y., suçlamaları kabul etmedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir