Kop Dağı Geçidi’nde Kar Esareti: Ulaşım Kontrollü Olarak Sağlanıyor
Bayburt ve Erzurum arasında ulaşımı sağlayan Kop Dağı Geçidi, dün akşam saat 18.30 sıralarında etkili olan şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe tamamen kapanmıştı. Karayolları ekipleri, dondurucu soğuk ve tipi altında yolu yeniden ulaşıma açmak için seferber oldu. Yaklaşık 13 saat süren aralıksız çalışmaların ardından, geçit sabah saatlerinde kontrollü olarak trafiğe açıldı.
Tır ve Çekici Geçişleri Yasaklandı
Yolun ulaşıma açılmasına rağmen bölgede olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor. Güvenlik gerekçesiyle Kop Dağı Geçidi'nde çekici ve tır tipi ağır vasıtaların geçişine şu an için izin verilmiyor. Bölgedeki trafik ekipleri, geçiş yapacak diğer araçların ise kar lastiği ve zincir gibi donanımlarını kontrol ediyor.
Yolcular Otogarlarda Bekletildi
Geçidin kapalı kaldığı süre boyunca ulaşımda ciddi aksamalar yaşandı. Özellikle Trabzon istikametinden Erzurum yönüne gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsleri, yol güvenliği nedeniyle Bayburt ve Gümüşhane otogarlarına yönlendirilerek buralarda bekletildi. Yolun açılmasıyla birlikte otogarlardaki araçların geçişine kademeli olarak izin verildi.
Yetkililerden Yeni Kapanma Uyarısı
Hava tahmin raporlarına göre yağışın etkisini sürdüreceği belirtildi. Yetkililer, yoğun kar ve tipi nedeniyle yolun ilerleyen saatlerde tekrar kapanma riski taşıdığını kaydetti. Sürücülerin bu güzergahı kullanırken son derece dikkatli olmaları, zorunlu kalmadıkça trafiğe çıkmamaları ve mutlaka araçlarında tam teçhizat bulundurmaları istendi.