Konutlarda kira zammı sınırlamaları devam edecek mi? Bakan açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlarda kira zammı oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konutlarda kira zammı sınırlamaları devam edecek mi? Bakan açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlarda kira zammında yüzde 25 sınırlamasının devam edeceğini açıkladı.

Bakan Tunç açıklamalarında “2 Temmuz 2023'ten itibaren 2 Temmuz 2024 tarihine kadar 1 yıl süreyle konutlarda kira artışı üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Tunç, açıklamalarında "Eylül ayından itibaren kira davaları, kiracı-ev sahibi ilişkileri dava açmadan önce ara bulucuya gitmek durumu söz konusu olacak. Kiracıyla ev sahibi arasında uyuşmazlıklar derinleşmesin istiyoruz.

Bunların takdiri mecliste. Adalet Bakanlığı olarak teknik desteğimizi hazırladık. Vekillerimize sunacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, noterler konusundaki düzenlemeyle ilgili olarak da "4 Temmuz'dan itibaren uygulamaya geçecek önemli bir düzenleme. Noterlerimizde gayrimenkul satışı yapılabilecek. Bu tabi önemli, artık nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonu da açık oluyorlar. Taşınmaz satışı şimdi noterlerde de imkanlar getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler