Kırmızı bültenle aranan terörist öldürüldü

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda, kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır öldürüldü.

Kırmızı bültenle aranan terörist öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK'nın kontrolündeki Mahmur Kampı mücavirine düzenlediği nokta operasyonda "Salih Cizre" kod adlı Hasan Adır'ı etkisiz hale getirdi.

SÖZ MAHMUR SORUMLUSUYDU

Terörist Adır'ın, faaliyetlerini, bir süre önce etkisiz hale getirilen Mahmur Kampı Genel Sorumlusu 'Dr. Hüseyin' kod adlı Selman Bozkur ile koordineli yürüttüğü, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'in dayısı olduğu öğrenildi. Adır'ın 2010 yılında PKK'nın Almanya sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği, burada da benzer faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.

HER ADIMI İZLENİYORDU

MİT, Mahmur Kampı'nda faaliyet göstermeden önce PKK/KCK'nın Süleymaniye Sorumluluğunu yapan Hasan Adır'ı hedef listesine aldı. Adır'ın, kamp sakinlerinin çocuklarını örgütün dağ kadrosuna kazandırmak amacıyla baskıda bulunması, buradaki çocukları zorla ideolojik eğitim almaya zorlaması ve kamp sakinlerini, örgüte milislik yapmaya mecbur bırakması, kampta yaşayanların tepkisini çekti.

Daha önce benzer faaliyetleri Avrupa alanında da yürüten ve bu nedenle adli takibata uğrayan Adır'ı izlemeye alan MİT, aldığı operasyon kararı ile hedefini Mahmur Kampı'nda etkisiz hale getirdi.

ÖRGÜT KAYIPLARI GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

Bu arada örgüt yönetiminin, son dönemde nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilen sözde üst düzey yöneticilerden 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef El Muhammed, 'Dr. Hüseyin' kod adlı Selman Bozkur ve 'Salih' kod adlı Hasan Adır kayıplarını gizlemeye çalıştığı tespit edildi. Güvenlik kaynaklarınca; örgütün üst düzey kayıpları saklama amacının arkasında, son dönemde tabanda artarak yaşanan çözülmenin bulunduğu, üst düzey yöneticilerin bile güvende olmadığı yönünde oluşan kanaatin önüne geçilmesi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler