Kars HDP İl Başkanı tutuklandı

Kars'ta PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca ile HDP İl Başkanı Cengiz Anlı'nın da aralarında olduğu 4 zanlı tutuklandı. Alaca ve Anlı 1 Ekim'de gözaltına alınmıştı.

Kars HDP İl Başkanı tutuklandı

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 1 Ekim'de Ankara, Ağrı ve Kars merkezde operasyon düzenlenmişti.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri koordinesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Kars Belediye Başkan Yardımcıları Şevin Alaca ve Muazzez Çağrıtekinci, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı, eski Digor Belediye Başkan Yardımcısı Ş.E. ve eski Digor il encümen üyesi M.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Harakani Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 5 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu sonrası sulh ceza hakimliğine sevk edilen Alaca, Anlı, Ş.E. ve M.Y, "terör örgütüne üye olma" suçlaması ile tutuklandı, Çağrıtekinci içinse adli kontrol şartı kararı verildi. 

KARS'TA TERÖR OPERASYONU 

Kars'ta terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik terör soruşturması kapsamında Alaca, Çağrıtekinci ve Anlı'nın yanı sıra HDP belediye meclis üyeleri ile HDP il genel meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden daha önce mahkemeye sevk edilen 16 şüpheliden 12’si için tutuklama kararı verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem