Karayollarında bayram tedbirleri

Karayolları Genel Müdürlüğünce, Kurban Bayramı dolayısıyla tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için ek önlemlerin alındığını belirterek sürücülerin dikkat etmeleri konusunda uyardı.Karayolları Genel Müdürlüğünce, Kurban Bayramı dolayısıyla tatil

Karayollarında bayram tedbirleri

Karayolları Genel Müdürlüğünce, Kurban Bayramı dolayısıyla tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için ek önlemlerin alındığını belirterek sürücülerin dikkat etmeleri konusunda uyardı.


Karayolları Genel Müdürlüğünce, Kurban Bayramı dolayısıyla tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için ek önlemlerin alındığı bildirildi.
Yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 27-30 Kasım tarihleri arasında yoğun araç trafiği taşıyacak olan şehirler arası yollarda vatandaşların rahat ve güvenli yolculuk etmelerini sağlamak ve trafik kazalarına sebebiyet vermemek için gerekli önlemler alındı.
Bu kapsamda, tüm bölgelerde yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden güzergahlarda, bayram süresince çalışmalar asgari seviyede tutulacak. Bu çerçevede, öncelikle yol kullanıcılarının güvenliği için büyük önem taşıyan trafik işaretlemeleri kontrol edilerek, yol kenarında kullanılan reflektif malzeme ve kenar dikmelerinin eksik olanları tamamlandı; kirlenmiş olan dikmeler yıkandı ve düzeltildi.
Sel sularının taşıt yolundan aştığı sınırlı ve istisnai durumlarda, taşıt yolu kenarına su seviyesinin üzerinde olacak şekilde sık aralıklarla kaplama sınırlayıcılar konuldu. Yapım, bakım, onarım gibi nedenlerle şerit sayısında eksilme bulunan otoyollar gözden geçirilerek şeritlerin tamamının trafiğe açılması sağlandı.


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler