Kamu işçilerinin zamlı maaşları ne zaman yatacak? Net tarih belli oldu

Kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri mayıs ayının başında son buldu.

Kamu işçilerinin zamlı maaşları ne zaman yatacak? Net tarih belli oldu

İşçi, işveren ve hükümet yetkililerinin toplu sözleşme görüşmeleri sonrası 700 bin kamu işçisinin maaşı geçtiğimiz günlerde belli oldu. Hükümet temsilcilerinin 11 bin lira taban ücret teklifine karşılık işçi tarafı 15 bin TL talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı basın toplantısında maaşlara yapılan zammın ilk 6 ay için yüzde 45 olacağını açıkladı. Binlerce kamu işçisinin zamlı maaşlarını hangi tarihte alacağı netleşti.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİ DE BELLİ OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor."

KAMU İŞÇİLERİNİN ZAMLI MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?
Zamlı maaşların birikmiş fark ödemesinin gelecek ay hesaplara yatırılması bekleniyor. Kamu işçilerinin sözleşmelerinin hazırlanması için sendikalar çalışmalarına devam ederken, sözleşmelerin ay sonuna kadar yetiştirileceği öngörülüyor.

ORTALAMA GİYDİRİLMİŞ ÜCRET 21 BİN LİRA
İmzalanacak ilgili sözleşmelerde ise kamu işçisinin ortalama giydirilmiş ücretinin 21 bin lira olarak gelecek aydan itibaren ödenmesi bekleniyor. Sözleşmesi bu aya yetişmeyenlerin birikmiş fark ödemeleri ise daha sonra toplu olarak alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem