Kadının nefes borusunda vida!

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde uzun süredir öksürükten şikayet eden Şadiye Can’ın (86) nefes borusundan 3 santimetre uzunluğunda vida çıkarıldı. Şadiye Can'ın 4 yıl önce omuriliğinin boyunla omuz arasındaki kısmına ameliyatla 5 vida yardımıyla platin yerleştir

Kadının nefes borusunda vida!

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde uzun süredir öksürükten şikayet eden Şadiye Can’ın (86) nefes borusundan 3 santimetre uzunluğunda vida çıkarıldı. Şadiye Can'ın 4 yıl önce omuriliğinin boyunla omuz arasındaki kısmına ameliyatla 5 vida yardımıyla platin yerleştirildiği, öksürüğe neden olan vidanın bu platinden çıktığı ve vücutta ilerleyerek kadının nefes borusuna saplandığı anlaşıldı.

Yaşlı kadının nefes borusundaki vidayı operasyonla çıkaran Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Uzun, “Literatürde de benzer bir vakaya rastlamadığımız bu olayda, hastanın 4 yıl yaşaması mucize” dedi.

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde yaşayan Şadiye Can’ın sağ kolu 4 yıl önce felç oldu. Yapılan tetkiklerde yaşlı kadının boyun kısmındaki omurilikte sinir sıkışması olduğu belirtilerek omuriliğinin boyunla omuz arasındaki kısmına ameliyatla platin yerleştirildi. Ameliyattan sonra sürekli öksüren ve nefes darlığı şikayeti çeken Şadiye Can, doktor doktor dolaştı. Doktorlar, öksürüğün astım bronşit hastalığına bağlı olduğunu belirterek ilaç tedavisine başladı. 4 yıl astım tedavisi görmesine karşın öksürüğü bir türlü geçmeyen Can’ın ağzından kan gelmeye başlayınca yakınları geçen Nisan ayında OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Uzun, yapılan tetkikler sonucunda yaşlı kadının nefes borusuna 3 santimetre uzunluğunda bir vidanın saplanmış olduğunu görünce şok oldu. Meslek hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirten Doç. Dr. Uzun, hastayı hemen ameliyata alarak vidayı çıkardı.

‘LİTERATÜRDE ÖRNEĞİ YOK’

Doç. Dr. Uzun, “Hastamız öksürük şikayetiyle bir çok doktora başvurmuş. Fakat bir türlü rahatsızlığı teşhis edilemediği gibi, kutu kutu da ilaç kullanmış. Hastanın nefes borusuna bronkoskopi yöntemiyle baktığımda bir vidanın saplı olduğunu görünce çok şaşırdım. Literatürde örneğini göremediğim bu olayda hasta nasıl 4 yıl yaşamış bu mucize” dedi.

Yapılan ameliyatla, vidayı kadının nefes borunundan çıkardıklarını belirten Doç. Dr. Uzun, “Hastamız dünyada tıp literatürüne geçecek bir vaka oldu. Kontrollerine geliyor. Son kontrolde de sağlık durumu oldukça iyi çıktı. Vidanın çıkarılmasının ardından tüm şikayetleri bir anda son buldu. Eğer vida çıkarılmamış olsaydı hastamız gelişebilecek komplikasyonlar sonucu hayatını kaybedebilirdi” diye konuştu.

VİDAYI SAKLIYOR

Özellikle son 2 yıldır şikayetlerinin daha da ağırlaştığını belirten 6 çocuk annesi Şadiye Can, nefes borusundan çıkarılan vidayı sakladığını söyledi. Şu an sağlık durumunun gayet iyi olduğu belirten Can, ”4 yıl boyunca hastalığımı bir türlü bulamadılar. Ne kadar sıkıntı çektim anlatamam. Boş yere kutu kutu ilaç içtim. Meğerse herşey boğazımdaki vida yüzünden oluyormuş. Halen yaşıyor olmam bile mucizeymiş. Bu olay herkese ders olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler