Kaç Suriyeli Türk vatandaşlığına geçti? Soylu açıkladı

Bakan Soylu: Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısı 200 bin 950'dir

Kaç Suriyeli Türk vatandaşlığına geçti? Soylu açıkladı

Sığınmacılarla ilgili tartışmalar devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Soylu, "Bugüne kadar kriterlerini sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'dir" dedi.

Son haftaların en gündem konusu olan sığınmacıların durumu, siyaset sahnesinde kendine yer bulmaya devam ediyor. Konu hakkında çeşitli tartışmalar, polemikler sürerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sığınmacılarla ilgili merak edilen bazı verileri açıkladı.

"VATANDAŞLIK ALAN SURİYELİ SAYISI 200 BİN 950"
Bugün bir etkinliğe katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugüne kadar kriterlerini sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'dir" dedi. Bakan Soylu geçen hafta yaptığı açıklamada da Türkiye'de 3 milyon 762 binin üzerinde Suriyeli olduğu iddialarını yalanlamış, son 5 yılda gidenlerin sayısının 1,5 milyon kişiyi geçtiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem