İzinsiz portakal aldı diye öldürüldü

Adana'da bahçeden izinsiz portakal yediği için tartıştığı kardeşlerden birini öldürüp diğerini de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan ilköğretim öğrencisi için müebbet hapis isteniyor.Adana Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, Akkapı Mahallesi

İzinsiz portakal aldı diye öldürüldü

Adana'da bahçeden izinsiz portakal yediği için tartıştığı kardeşlerden birini öldürüp diğerini de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan ilköğretim öğrencisi için müebbet hapis isteniyor.

Adana Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, Akkapı Mahallesi'ndeki evlerinin yakınındaki bahçeye giden Akkapı Şehit Kemal Yüzgeç İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gökhan G. (14) ile kardeşi 7. sınıf öğrencisi Şahin G. (13), portakal toplayıp yemeğe başladı.

Bu sırada yanlarına gelen ve kendisini bahçenin bekçisi olarak tanıtan bir kişi, çocuklardan Şahin Güder'i tokatlarken, bekçinin yanına gelen ve yakını olduğu belirtilen Necdet Kahraman İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi M.C.A. (14) da kardeşlere tepki gösterdi.

Bu olaydan yaklaşık 1 hafta sonra 7 Aralık 2010 tarihinde iki kardeş, M.C.A. ve yanındaki A.Y. (14) ile Akkapı Mahallesi Akkapı Çocuk Parkı'nda karşılaştı. Aralarında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce M.C.A, kardeşlerden Şahin G'yi bıçakla yaralayıp ağabeyi Gökhan G'yi öldürdü. Arkadaşı C.C.B'yi (15) de bıçakla kovaladı.

MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR
M.C.A, olay yerinden kaçmaya çalışırken vatandaşlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi. M.C.A, ifadesinde, olayda yaralanan Şahin G'nin, C.C.B'nin elindeki çatalı alarak kendisine saldırdığını söyleyerek, ''Biz olay günü arkadaşım ile olay yerinde gezerken birisi bisikletin arkasına tekme ile vurdu. Biz düştük, dönüp baktığımızda da bu kişileri gördük. Niye yaptıklarını sorunca da bize saldırdılar. Ben de kendimi korumak için bıçak salladım'' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Savcısı, M.C.A. hakkında, kardeşlerden birisini öldürme ve diğerini de öldürmeye teşebbüs suçlarından müebbet hapis, kardeşlerin yanındaki C.C.B'yi yaralamaya teşebbüs suçundan da 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Sanıkların önümüzdeki günlerde Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler