İşte Zarrab'ın ilk ifadeleri!

Reza Zarrab Mahkemeye Ayakları Zincirli Olarak Getirildi

İşte Zarrab'ın ilk ifadeleri!
Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab, New York'ta devam eden duruşmaya ilk kez tanık olarak katıldı.
AYAKLARI ZİNCİRLİ OLARAK SALONA GETİRİLDİ

Mahkeme salonuna alınan Zarrab'ın ayaklarının kelepçeli olduğu ve cezaevi kıyafeti giydiği görüldü. Zarrab, içeride tanık koltuğuna oturtuldu.
ÇAPRAZ SORGUYA ALINACAK

Hakkındaki suçlamaları kabul edip savcılıkla işbirliği yapmayı kabul eden Zarrab önce savcılar, sonra da eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın avukatları tarafından sorgulanacak.
New York'taki duruşmayı takip eden Law360 muhabiri Pete Brush'un duruşma salonundan aktardıklarına göre, Zarrab'ın ifadelerinden satırbaşları şöyle:
"BUNDAN SONRA 3 YÜKÜMLÜLÜĞÜM VAR"

Savcılığa karşı üç yükümlülüğüm var, gerçekleri söylemek, ABD hükümetiyle işbirliği yapmak ve bundan sonra asla suç işlememek.
"ÇOK KORKMUŞTUM"

Mart 2016'da tutuklandığımda FBI'ya doğruları söylemedim. Neyle karşı karşıya olduğumu bilmiyordum. Uzun bir yolculuktan sonra şoka girmiştim. Doğru yanıtları veremedim. Çok korkmuştum.
"HAPİSTEN ÇIKMANIN EN HIZLI YOLUYDU"

ABD hükümeti bana hiçbir af sözü vermedi. Cezama hakim karar verecek. Savcılıkla işbirliği, sorumluluğumu kabul edip hapisten çıkmanın en hızlı yoluydu
"EVET RÜŞVET VERDİM"

Otelde falan kalmıyorum. Kesinlikle hareket özgürlüğüm yok. FBI gözetimindeyim. Hapisteyken bir gardiyana içki ve cep telefonu kullanımı için rüşvet verdiğim doğru.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem