Trabzon'da en çok nerede kaza oluyor?

Trabzon'da 2011-2013 yılları arasında en çok kaza yaşanan bölgeler KTÜ'de tez konusu oldu.

Trabzon'da en çok nerede kaza oluyor?

Haber61 / Özel / Selay Saykal

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) yapılan bir tez çalışması, 3 yıl içerisinde Trabzon ve çevresinde en çok trafik kazalarının nerede yaşandığını ortaya koydu. 
 


Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği dalında yüksek lisans yapan Amir Shahkar, ''Trabzon Bölünmüş Sahil Yolundaki Trafik Kazalarının Analizi'' üzerinde Doç. Dr Şeref Oruç ile birlikte bir tez yazdı.

2011 -2013 yılları arasında Trabzon ve çevre ilçelerindeki trafik kazalarını analiz eden Amir Shahkar, hava koşulları, yol koşulları, kaza oluşum nedenleri ve zaman dilimi gibi faktörleri araştırarak bulduğu verileri tez haline dönüştürdü.

EN FAZLA RİSK AKÇAABAT VE ARAKLI'DA

Buna göre, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında kaza haritaları incelendiğinde aşırı risk kaza oranının en fazla olduğu yerlerin Akçaabat ve Araklı olduğu görüldü.

Ölümlü ve yaralamalı kaza haritaları incelendiğinde ise, trafik kaza riskinin en az olduğu yerler 2011 yılında Değirmendere, 2012 yılında Yomra ve 2013 yılında ise Beşirli olduğu anlaşıldı.

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında riskinin en fazla olduğu yerler ise 2011 ve 2012 yıllarında (Arsin-Yomra) ve 2013 yılında ise Beşikdüzü olduğu görüldü.

2013 yılında dair verilen çıkartıldığında Trabzon'da tam 248 trafik kazası meydana geldi. Trabzon'un batı kesiminde gerçekleşen kazaların %61'inde 1 kişi yaralanırken, %21'inde 2 kişi yaralandı.

Doğu kesiminde gerçekleşen kazalarda ise 1 kişinin yaralandığı kazaların oranı %60, 2 kişinin yaralandığı kazaların oranı ise %24 olarak belirlendi.

GÜNDÜZ BATI, GECE DOĞU KESİMİ

Batı kesiminde gerçekleşen kazaların %58i gündüz, doğu kesiminde yaşanan kazaların %62'si gece meydana geldi. 

Yaşanan kazalarda toplam 46 kişi hayatını kaybetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber