İstanbul'un Raylı Sistem Ağında Büyük Gelişme: 4 Yeni Hat Hizmete Açıldı

İstanbul'da Ulaştırma Bakanlığı, 2024'ün ilk çeyreğinde 34 km uzunluğunda 4 yeni raylı sistem hattı açtı. Bu hatlar, birkaç haftada 900 bin yolcu tarafından kullanıldı.

İstanbul'un Raylı Sistem Ağında Büyük Gelişme: 4 Yeni Hat Hizmete Açıldı

İstanbul, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın son dönemdeki yoğun çalışmaları sonucu raylı sistem ağında önemli bir genişlemeye tanık oldu. Bakanlık, 2024'ün ilk çeyreğinde kentte 34 kilometre uzunluğunda dört yeni raylı sistem hattını hizmete sunduğunu açıkladı. Bu hatlar, sadece birkaç hafta içinde 900 binin üzerinde İstanbullu tarafından kullanıldı.

uraloglu.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'un raylı sistem ağını modernize etme ve genişletme çabaları son yıllarda hız kazandı. Yapılan son eklemelerle birlikte, Bakanlık tarafından hizmete alınan metro hatlarının toplam uzunluğu 147,7 kilometreye ulaştı. İstanbul'un toplam raylı sistem ağının uzunluğu ise şu an itibarıyla 348 kilometreye erişti. Bu hatların neredeyse yarısı Bakanlık tarafından inşa edilerek hizmete açıldı.

Bakan Uraloğlu'nun paylaştığı verilere göre, yeni hizmete açılan hatlar büyük ilgi gördü. Özellikle Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı, 9 gün içinde 359 bin 226 yolcu tarafından kullanıldı. Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı 1,5 ayda 278 bin 127 yolcu taşırken, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı bir aydan kısa bir sürede 260 bin 408 yolcu tarafından tercih edildi. Yeni açılan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı da birkaç günde 6 bin yolcuyu taşıdı.

Bakanlık, İstanbul'da trafik sıkışıklığını azaltmayı ve kent sakinlerine daha konforlu bir ulaşım alternatifi sunmayı hedefliyor. Marmaray, Levent-Hisarüstü Metrosu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu gibi projelerle İstanbul'a 7 ayrı metro hattı daha eklenmiş durumda. Bakan Uraloğlu, kentin toplam 1004 kilometrelik bir metro hattı ağına ihtiyacı olduğunu ve Bakanlığın devam eden projeleri tamamlandığında raylı sistem uzunluğunun 394,2 kilometreye ulaşacağını belirtti. Bu veriler, İstanbul'un daha fazla metro hattına olan ihtiyacını ve Bakanlığın bu doğrultudaki çalışmalarını gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler